Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Nederlanders kunnen wel tot drie tellen

Nederlanders kunnen wel tot drie tellen - 11172
Samenvatting van het artikel

Tijdens de persconferentie vrijdagmiddag zei de premier te hopen dat Nederlanders tot twee kunnen tellen. Eén: handen kapot wassen. En twee: 1,5 meter houden. Zelf weigert de premier nog steeds tot drie te tellen, namelijk: “Ventileren, ventileren, ventileren.” Zonder dat hij het beseft is de premier hiermee een symbool van Nederland dat sinds maart blijkbaar […]

Lees volledig artikel: Nederlanders kunnen wel tot drie tellen

Leestijd: 2 minuten

Tijdens de persconferentie vrijdagmiddag zei de premier te hopen dat Nederlanders tot twee kunnen tellen. Eén: handen kapot wassen. En twee: 1,5 meter houden.

Zelf weigert de premier nog steeds tot drie te tellen, namelijk: “Ventileren, ventileren, ventileren.”

Zonder dat hij het beseft is de premier hiermee een symbool van Nederland dat sinds maart blijkbaar nog niets heeft geleerd over virusverspreiding. Dat blijkt uit het feit dat hij nog steeds (bijna verlekkerd) zegt dat we onze handen stuk moeten wassen en het belang van ventilatie niet aan zijn rijtje toevoegt.

Hieronder een fragment van bondskanselier Merkel die tijdens haar persconferentie van 18 augustus spreekt over het belang van ventilatie en aerosolen.


De onzin van “handen stuk wassen”
Vanaf maart geven we al geen handen meer. Hooguit een boks. Dus eigenlijk hoeven we onze handen niet te wassen om overdracht van het virus te voorkomen.

Alleen op de volgende manier kun je (heel) misschien geïnfecteerd raken. Als een besmet persoon niet in de elleboog, maar in zijn of haar hand niest. En daarna raakt hij of zij een oppervlakte aan waarop virusdeeltjes achterblijven. Iemand anders komt ook aan die oppervlakte en zit vervolgens aan zijn mond, neus of oog.

Al vanaf april/mei is echter duidelijk dat de kans op besmetting via oppervlaktes heel klein is. Zelfs als er virusdeeltjes op die oppervlakte aanwezig zijn, is de kans heel klein is dat die deeltjes zich nog kunnen vermenigvuldigen. Daarover is steeds meer onderzoek beschikbaar.

Tegen deze achtergrond is het toch eigenlijk verbijsterend dat onze premier het nog steeds heeft over handen stuk wassen en ventilatie niet noemt. Vergeleken met besmetting via oppervlaktes denk ik dat slechte ventilatie een factor 10.000 of meer bijdraagt aan nieuwe infecties.

U heeft zojuist gelezen: Nederlanders kunnen wel tot drie tellen.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963