Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Niet alleen Ronaldo blijft een positieve uitslag krijgen bij de PCR-test

Niet alleen Ronaldo blijft een positieve uitslag krijgen bij de PCR-test - 12114
Samenvatting van het artikel

Een verslag van een familie die besmet is geraakt en daarna door de PCR-test hun leven verder wordt belemmerd.

Lees volledig artikel: Niet alleen Ronaldo blijft een positieve uitslag krijgen bij de PCR-test

Leestijd: 3 minuten

Regelmatig krijg ik mails waarin men bijzondere ervaringen beschrijft in deze bijzondere tijd. Sommige bevatten ervaringen, die interessant zijn om te delen. Dat doe ik hierbij. De schrijver wil anoniem blijven, maar de naam is mij bekend. Het geeft een opvallende analogie met wat Ronaldo is overkomen. Namelijk niet meer besmettelijk, maar toch weer een positieve PCR-test. En ook dat kostte de betrokkene veel geld (maar veel minder dan Ronaldo).

Maurice de Hond

Ervaringen van een familie die besmet is geraakt

Wij, als gezin, zijn inmiddels al meer dan een maand in quarantaine. Achtereenvolgens hebben mijn zoon, mijn vrouw en ikzelf het virus opgelopen. Onze vrijheid is dus aardig beperkt de afgelopen periode, om gek van te worden.

De besmetting van mijn zoon (18) is inmiddels een maand terug. Hij heeft amper klachten gehad, enkel een volle neus en smaak- en reukverlies. Hij is inmiddels al meer dan 3 weken zonder klachten en beweegt zich vrij rond.

Hij heeft een bijbaan als bezorger, op oproepbasis/0-uren contract. Logischerwijs heeft hij tijdens zijn ‘ziekteperiode’ niet kunnen en mogen werken, want hij zat in quarantaine. Zijn werkgever wilde echter dat hij na die periode nog 2 weken extra wegbleef van zijn werk, uit angst voor mogelijke besmetting. Dat heeft hij gedaan, ondanks de daarmee gepaard gaande gederfde inkomsten. Echter nu verlangt zijn werkgever een extra zekerheid in de vorm van een test met een negatieve uitkomst.

Prijzig

Mijn zoon heeft aangegeven dat de PCR-test van de GGD niet mogelijk is als je geen gezondheidsklachten hebt. Zijn werkgever heeft hem verzocht hierover te liegen, dus te veinzen dat hij klachten heeft. Dit heeft hij ook gedaan, want een PCR-test bij een commerciële partij is zeer prijzig en hij wil toch weer aan het werk en geld verdienen.

Resultaat van de test: positief. De GGD heeft hem daarna gebeld en aangegeven dat het onzinnig is om de test binnen 3 maanden na besmetting nog eens te doen. Aangezien het resultaat hoogstwaarschijnlijk nog weken/maanden positief zal blijven.

Ikzelf ben inmiddels ook klachtenvrij en mag morgen weer uit quarantaine. Over 3 weken heb ik een trip naar Curaçao gepland staan. Een andere persoon uit ons reisgezelschap is ook onlangs besmet geweest met het corona virus. Om naar Curaçao te vliegen,  dien je je 72 uur van tevoren te laten testen bij het www.hethuisartslab.nl (via Kras reizen). Ik heb hen (zowel Kras en het Lab) gesproken en gevraagd hoe men omgaat met mensen die al besmet zijn geweest en vervolgens nog steeds positief testen.

Zij geven aan dat de kans groot is dat ik inderdaad na weken nog positief test, maar dat een test met negatieve uitkomst strikte noodzaak is om te vliegen. Hoe vreemd is dit? Volgens mij zijn ex-coronapatiënten de meest veilige reizigers die je maar kunt bedenken…maar helaas houdt men nog nergens rekening met deze gevallen.

Onze conclusie met de wijze waarop de PCR-test werkt bij mensen die besmet zijn geraakt: Het zorgt voor een vorm van broodroof, plus dat ik ook onterecht niet kan reizen. Het voelt erg oneerlijk  om mensen die corona hebben gehad zo te benadelen.

Naschrift door Maurice

Dit is een van de vele bewijzen dat een PCR-test (veel) teveel positieve uitslagen geeft. Lang nadat iemand echt besmettelijk is test men toch nog positief. Rondom Ronaldo zien we iets vergelijkbaars. 14 dagen na dato test hij nog steeds positief bij de PCR-test. Kijk hoe hij reageert.

Niet alleen Ronaldo blijft een positieve uitslag krijgen bij de PCR-test - 10849

In onze Uitkijktoren hebben we begin deze maand een artikel geplaatst dat juist dit soorten “false positives”, (positieve uitslag, maar niet meer besmettelijk) de indruk kan geven dat de stijging in het land van de verspreiding van het virus duidelijk groter is dan die in werkelijkheid is. Uit dit artikel komt deze grafiek.   Het blauwe deel zijn dan de personen die bij de test echt nog besmettelijk zijn. De gouden kleur zijn degenen die onterecht nog als besmettelijk worden aangemerkt. Die laatste groep geeft de indruk dat er sprake is van een exponentiele groei, terwijl die in werkelijkheid er niet is.Wilt u ons ook een kleine donatie geven, klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963