Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

De schande van Maassluis – de uitbraak in de Tweemaster

De schande van Maassluis – de uitbraak in de Tweemaster - 12231
Samenvatting van het artikel

Nu ook de WHO wijst op de gevaren van recirculerende lucht in ventilatiesystemen is het nog duidelijker welke schandaal zich voltrokken heeft rondom de zorginstelling De Tweemaster in Maassluis.

Lees volledig artikel: De schande van Maassluis – de uitbraak in de Tweemaster

Leestijd: 2 minuten

De schande van Maassluis – de uitbraak in de Tweemaster

In augustus heb ik meerdere blogs geschreven over het onderzoek naar de uitbraak in De Tweemaster in Maassluis eind juni. Dit was het laatste blog.

Korte beschrijving: terwijl alles erop wijst dat het grote aantal besmettingen in De Tweemaster komen door het recirculerende ventilatiesysteem, en microbiologen virusdeeltjes in het ventilatiesysteem hebben gevonden, wordt dat door RIVM en GGD niet ondersteund. Ook geven die microbiologen aan dat RIVM/GGD niet blij was met dat onderzoek, c.q. het onder de pet wilde houden.

Want, zo vindt het Nederlandse RIVM en de OMT-leden, aerosolen spelen maar een kleine rol bij de verspreiding van het virus. En dat geldt dan m.m. ook voor HVAC-systemen. En door het negeren van deze belangrijke verspreidingsweg zien we helaas ook nu weer grote uitbraken in zorginstellingen.

WHO

De recente video van de WHO waarin men uitgebreid ingaat op de gevaren van de verspreiding van het virus door slechte ventilatie, bevat een deel, waarin expliciet gewezen wordt op de gevaren van recirculatie van lucht in ventilatiesystemen.

Dit is een screenshot ervan:

De schande van Maassluis – de uitbraak in de Tweemaster - 12217

Als je dit dan ziet en je denkt eraan hoe RIVM, GGD en deskundigen zoals Marion Koopmans in juli  wegliepen van de enige conclusie die je uit de gebeurtenisssen in Maassluis kon trekken, dan besef je maar goed hoe zij er blijkbaar in zitten. Het is belangrijker om te blijven beweren dat je altijd al gelijk had, dan te erkennen dat nieuwe wetenschappelijke bevindingen moeten leiden tot andere conclusies.

Als dat alleen een wetenschappelijke discours was, dan zou dat niet zo erg zijn. Maar deze enorme koppigheid (en dan druk ik me eufemistisch uit) heeft en zal vele mensenlevens kosten. Want grote uitbraken in zorginstellingen blijven nu nog voorkomen. Wanneer wordt daar nu in Nederland een einde aan gemaakt?

Kijk anders nog even terug wat er bij OP1 werd gezegd over die uitbraak door die bewuste microbioloog. In het Journaal van 1-11-2020 hebben we een item eraan besteed.

U heeft zojuist gelezen: De schande van Maassluis – de uitbraak in de Tweemaster.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Zo kan wel een regering gevormd worden die verbindt - 69285