Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 4 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 4 december 2020

Leestijd: 2 minuten

We zijn inmiddels alweer een dag opgeschoten richting het einde van deze epidemie. En ook richting het einde van de maatregelen, wanneer die ook mogen zijn (altijd positief denken maar). Eerst maar even de grafiek met aantal ziekenhuisopnames.

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13373

 

Omdat de aantallen steeds kleiner worden, wordt het aandeel van de kleine schommelingen ook langzaamaan groter. Dat zag je een paar dagen geleden met het lage aantal opnames in het weekend. Nu ook weer een klein piekje bij het aantal ziekenhuisopnames van eergisteren. Dat is morgen weer weg door de middeling over de 7 dagen.

Voor de grafiek met de R-waarden hebben we vandaag de vochtigheid erbij gehaald. Eerst maar het plaatje:

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13372

Dit is het welbekende plaatje, maar weer een dag verder. De R schrijdt nog steeds stug door, maar wel is te zien dat de lijn sinds november een sprongetje naar boven heeft gemaakt. Dit kunnen we denk ik verklaren, doordat de luchtvochtigheid vanaf dat moment dalende is. Maurice heeft hier al herhaaldelijk laten zien dat een waarde onder de 6 gram per kilo lucht gunstige omstandigheden zijn waaronder het virus zich kan verspreiden. Om de waarden in hetzelfde plaatje te krijgen, zijn die door 10 gedeeld.

Duidelijk is te zien dat dit rond 5 november het geval is geweest en daarna zakt hij steeds vaker onder die grens. We mogen verwachten dat dit ook zo tot het voorjaar zo zal blijven. Pas in maart zal het weer stijgen! Maar het goede nieuws is dat hierdoor wel een stukje extra immuniteit zal worden opgebouwd!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 113 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 120
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,85

Tot morgen.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 4 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.