Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 7 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 7 december 2020

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 7 december 2020

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 7 december 2020

Vandaag iets bijzonders. We hebben al een paar weken gezien dat de R-waarde sinds begin november 0,1 punt hoger is dan we voorspelden gedurende de zomer. We gaan in het blog dat binnenkort verschijnt hier verder op in, maar het lijkt er op dat het aanbreken van de herfst en de daarmee samenhangende drogere lucht hier mee te maken heeft. Ook zijn we sinds die tijd vaker mondkapjes gaan dragen, maar of dat de verklaring is…
 
We hebben besloten om dit fenomeen in elk geval als een gegeven te accepteren en daarom hebben we vanaf 7 november een stilstand in de afname van de R-waarde van 3 weken ingelast. Dat bleek voldoende om de opnamecijfers te blijven volgen. Daarmee krijgen we het volgende plaatje voor de nieuwe voorspellingen:
Covid Dagcijfers 7 december 2020 - 13515
 
 
Of de herfst en koning-winter nog meer in petto hebben, gaan we zien, maar het is in elk geval zo dat op deze manier de voorspellingen weer dichter bij de waarheid zullen gaan zitten. Het gaat maar om enkele procenten en zolang de voorspellingen van de overheid geheimzinnig in de zak blijven, kunnen we nergens mee vergelijken! Wel houden we er rekening mee dat het weer een nog ongunstigere invloed zal gaan hebben op de cijfers.
 
Er zijn indicaties dat rond 22 november het weer de verspreiding van het virus bevordert. Maurice gaat daar binnenkort met een blog uitgebreid op in. Daarom hebben we ook een referentielijn ingevoerd, die de richting aan geeft als dat effect echt gaat aanhouden. Dat is de zwarte stippellijn.
Ook de R-waarden zijn natuurlijk iets beter overeenkomend met de actuele cijfers:
Covid Dagcijfers 7 december 2020 - 13508
 
Pas in de lente kunnen we zien wat hiervan de oorzaak is geweest.
En de dagcijfers zijn:
 
  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 84 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 113
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,89   (deze is natuurlijk een fractie hoger dan voorheen!)

De komende dagen zullen laten zien of de R-waarde in de richting van de 1,0 zal gaan.

Tot morgen.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 7 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205