Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 18 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 18 december 2020

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 18 december 2020

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 18 december 2020

Nog steeds geen uitbraak!

We hebben nog steeds niets gezien van de verwachte uitbraak waar deze lockdown op was gebaseerd. Alleen de geleidelijke stijging van het aantal besmettingen die we al sinds eind november zien. Gisteren hebben we daar ook al bij stil gestaan. Het aantal ziekenhuisopnames was vrijwel gelijk aan gisteren (198) maar dat wordt nog wel iets aangevuld in de komende week.

Natuurlijk zouden ook wij de cijfers graag zien dalen, maar het is nu eenmaal een paar weken erg droog geweest. Door de toevoeging van de remmende factor in onze grafiek, hopen wij dit ook beter te kunnen visualiseren. Dit is de grafiek voor vandaag:

Covid Dagcijfers 18 december 2020 - 13969

Het minste dat je je kunt afvragen bij deze grafiek, is wat er rond 20 november gebeurd kan zijn, dat de curve een haakse bocht heeft doen maken (ziekenhuisopnames hebben 8-10 dagen vertraging t.o.v. het besmettingsmoment)! Het is haast niet voor te stellen dat we ons vanaf die dag massaal anders zijn gedragen.

En de grafiek voor de R-waarden:

Covid Dagcijfers 18 december 2020 - 13970

Goed te zien is dat de lijn voor de Remmende factor al een paar weken net boven 0 ligt.

Volgens de voorspelling van prof. Van Dissel zouden we inmiddels op 319 ziekenhuisopnames moeten zitten en morgen 335, bijna het dubbele van wat wij voor morgen verwachten. Dat gaan we zien!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 198 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 199
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,07

Tot morgen.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 18 december 2020.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.