Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 25 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 25 december 2020

Lees volledig artikel: Dagcijfers 25 december 2020

Leestijd: < 1 minuut

Gaan we nu zakken?

Als we de cijfers van vandaag bekijken, dan lijkt het opnieuw of de cijfers gaan zakken. Gisteren leken we daar al de eerste tekenen van te zien, maar we hebben inmiddels geleerd dat het steeds langer duurt voordat NICE zijn cijfers op orde heeft. Plus dat deze (kerst-)week een wat ander patroon kan gaan geven dan een normale week. Bij de LCPS (van Ernst Kuipers) zien we deze daling (nog) niet.

Als we er voorlopig even van uit gaan dat de registratie vandaag niet al te incompleet is, dan zien we voor gisteren wel maar 185 opnames en vorige week donderdag 244, een flinke daling, maar dat kan morgen dus zo maar weer eens op een teleurstelling uitdraaien.

Dagcijfers 25 december 2020 - 14221

Dit zien we ook terug in de grafiek van de R-waarden:

Dagcijfers 25 december 2020 - 14223

De R-waarde is dalende richting beneden de 1, gelijktijding met de stijging van de luchtvochtigheid boven de 6 g/kg op 14 december. Bedenk dat het berekenen van de R-waarde altijd 10 dagen vertraagd is (op het corona dashboard is deze zelfs 2,5-3,5 weken vertraagd!). Ook te zien is dat de luchtvochtigheid sinds gisteren weer is gedaald onder de 6g/kg (dus ongunstig corona weer), maar het effect daarvan zien we dus op zijn vroegst in de eerste week van januari!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 185 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 232
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,03

Tot morgen!

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier .

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019