Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 27 januari 2021

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 27 januari 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 27 januari 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 27 januari 2021

Langzamer

De daling gaat steeds langzamer en het bijplussen door NICE lijkt wel steeds meer te worden. Het lijkt inmiddels ook wel alsof het aantal positieve uitslagen sneller gaat dalen dan het aantal ziekenhuis opnames. Wel vandaag opeens bijna 200 minder patiënten in het ziekenhuis dan gisteren, terwijl er dinsdag 131 patiënten zijn opgenomen. Vreemd…. We houden het in de gaten.

Het aantal ziekenhuisopnames dat we gisteren meldden voor de maandag was 150 en is inmiddels door NICE bijgewerkt tot 182. De R blijft daardoor steken op 0,95:

Covid Dagcijfers 27 januari 2021 - 15584

Dit is de grafiek voor het aantal ziekenhuisopnames:

Covid Dagcijfers 27 januari 2021 - 15585

De grafiek waar we het verloop van het aantal besmettingen laten zien (op basis van de testdag/eerste ziekenhuisdag) laat nog steeds een daling zien van het aantal positieve besmettingen. Bedenk dat de komende twee dagen de meldingen van het RIVM de relatief drukkere maandagen, dinsdagen en woensdagen betreft. Dat dit vandaag “maar”4700 waren, lijkt te wijzen op een week die weer lagere aantallen zal laten zien dan vorige week. Als de Britse variant in Nederland echt toe aan het slaan is, zou je de komende dagen toch vooral een stijging van aantallen en percentage positieve testen moeten zien.  Over een paar dagen is dat pas echt duidelijk.

Covid Dagcijfers 27 januari 2021 - 15587

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 134 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 182
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,95 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,03 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 27 januari 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.