Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 11 februari

Dagcijfers 11 februari - 16398
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 11 februari 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 11 februari

Leestijd: 2 minuten

Ziekenhuizen raken leger

Dat was vandaag het belangrijkste nieuws: het aantal patiënten dat in het ziekenhuis ligt is lager dan bij de aanvang van de tweede “kamelenbult” (5 december), toen er nog geen sprake was van een lockdown. Prof. Van Dissel sloeg alarm en voorspelde dat we ver boven de 500 opnames per dag zouden gaan zitten rond de kerst. Daar is niets van gebleken (vandaag 139 opnames) en inmiddels hebben we zelfs een avondklok gekregen, omdat Van Dissel opnieuw een waarschuwing heeft doen uitgaan, dat we binnenkort wel eens boven de 500 opnames per zouden kunnen gaan zitten, dankzij de Britse variant, die al bij twee derde van de besmettingen zouden zijn. De daling gaat nog steeds in een bijna rechte lijn naar beneden, net als gisteren.

Dit is het plaatje dat als twee druppels water lijkt op dat van gisteren door de langzame daling:

Dagcijfers 11 februari - 16397

En ook de R-waarde grafiek vervolgt zijn weg op 0,05 afstand van de 1-lijn:

Dagcijfers 11 februari - 16396

Het is nog even spannend hoe de R-waarde gaat reageren op het winterse weer. Aan de lijn van de luchtvochtigheid is duidelijk te zien dat we te maken hebben met een flinke droogte, maar aan de andere kant is het ook vriesweer, met heel heldere lucht (zicht tussen de 40 tot 50 kilometer), en dat lijkt de verspreiding van het virus ook tegen te houden.

Dit is onze derde grafiek. We hebben alleen de ziekenhuisopnames geüpdate. Omdat we nu ook de GGD-cijfers van dinsdag 9 februari binnen hebben, lijkt het erop dat we vanaf morgen toch weer de grafiek kunnen updaten. We zien dat de opkomst circa 5000 lager is dan je had kunnen verwachten. En het percentage positieven is 1% hoger door die lagere opkomst.

De blauwe lijn van ziekenhuisopnames daalt, maar wel langzamer dan de gele lijn van het aantal positieve testen.

Dagcijfers 11 februari - 16409

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 139 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 170
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,93 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,03 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.