Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid-19 situatie Israël nog steeds gunstig

Covid-19 situatie Israël nog steeds gunstig - 16900
Samenvatting van het artikel

De ontwikkelingen in Israël rondom de vaccinatie verlopen nog steeds gunstig. In de komende paar weken verwachten we een aantal grote studies.

Lees volledig artikel: Covid-19 situatie Israël nog steeds gunstig

Leestijd: 2 minuten

Covid-19 situatie Israël nog steeds gunstig

Update 22 februari 2021

Er is weer een week voorbij en we volgen de ontwikkeling van de bezetting van de IC’s (die groep patiënten  wordt “critical ill”) genoemd. Degenen die inmiddels als groep al een tijd voor meer dan 80% een tweede vaccinatie heeft gehad, neemt steeds een kleiner deel in van de patiënten. (En dit is niet de instroom van die patiënten, maar betreft de aanwezige patiënten, dus sommigen liggen daar al geruime tijd).

Het aantal patiënten is nu sinds 11-1 met 27% afgenomen. Maar zoals de grafiek goed laat zien is dat volledig te danken aan de groep boven de 60 jaar. Want de groep onder de 60 jaar (die minder gevaccineerd is) steeg nog met 15%.

Grofweg geschat kan gesteld worden, dat zonder vaccinatie de bezetting naar 1400 gestegen zou zijn. Op dit moment is het iets meer dan 800 patiënten. Door het vaccinatieprogramma dat dus circa 2 maanden geleden in Israël is gestart, is de druk op de zorg circa 40% lager dan zonder vaccinatie.

Covid-19 situatie Israël nog steeds gunstig - 16898

De volgende artikelen zijn verder interessant om te lezen:

Volgende week of zoveel eerder als er belangrijk nieuws komt, komen we weer op de ontwikkelingen in Israël terug.

U heeft zojuist gelezen: Covid-19 situatie Israël nog steeds gunstig.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Enorme electorale schommelingen na de verkiezingen - 69237