Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 25 februari

Dagcijfers 25 februari - 17024
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 25 februari 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 25 februari

Leestijd: 2 minuten

Gestaag dalen

Het beeld lijkt zich te vormen in de cijfers, dat we een week achter ons hebben waarin de cijfers stabiliseerden. Van ongeveer 7 tot 14 februari zat de R-waarde dicht tegen de 1 aan en dat kwam overeen met de week waarin we onze portie ijspret kregen. De droge lucht zorgde voor droge slijmvliezen en dat vindt het corona de ideale omstandigheid om naar binnen te dringen.

Vanaf 16 februari hebben we na een snelle weeromslag te maken met veel vochtigere lucht (tussen de 5 en 7 g/kg) en daar hopen we nu van te gaan profiteren door cijfers die gaan dalen. Opnamecijfers lopen een dag of 10 achter (eerst besmet worden, incubatietijd en dan klachten krijgen), dus vanaf 26 februari gaan we het echt zien. Maar nu zien we al aan de ombuigende curve (dankzij LCPS kunnen we daar meer vertrouwen in hebben) dat het de goede kant op gaat met de cijfers net als gisteren!

Dagcijfers 25 februari - 17046

Ook de grafiek van de R-waarde ligt met 0,97 nog steeds onder de 1.

Dagcijfers 25 februari - 17047

Hoewel de melding van meer dan 5000 positief getesten vandaag anders doet denken laten de GGD-cijfers al weer een stabilisatie/lichte daling zien twee dagen geleden. Wat minder positief getesten als een week eerder en het laagste percentage positieven sinds eind september (8,7%). Die trend is goed te zien rechtsonder van de grafiek. Als het echt zo is dat de Britse variant nu de overhand heeft in Nederland, zoals RIVM en kabinet zeggen, dan zouden de ontwikkelingen nu anders geweest zijn. Vandaag is er door Maurice een speciaal blog aan besteed.

Dagcijfers 25 februari - 17043

 

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren volgens LCPS: 196
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 151
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,96 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,02 stijgen de komende tijd. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.