Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 8 maart

Dagcijfers 8 maart - 17495
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 8 maart 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 8 maart

Leestijd: 2 minuten

Bijplussen turbo

We zagen de afgelopen dagen een dalende trend, die gelijk op liep met het aantal voorspelde besmettingen op basis van onze I-PCR methode. Ook zagen we dat de correcties op basis van het aantal van corona verdachte patiënten keurig doorwerkten en na enkele dagen vrijwel overeenkwamen met het stabiele aantal na drie dagen. Gisteren meldden we daarom een waarde voor de R-waarde die tot 0,96 was gedaald.

Vandaag zagen we een mega grote bijplus actie, waardoor de daling voor deze hele week keurig netjes werd gladgestreken tot een waarde van precies 1,00 voor elke dag van de week! Zo bont hebben we het nog nooit gezien! Ondertussen dalen de cijfers voor de PCR test nog steeds, zowel op het corona dashboard als de door ons berekende I-PCR grafiek. Ongeveer 8% daling voor de afgelopen week. Daarbij blijft het aantal opnames op de IC zelfs sterk stijgen, zodat de bezetting op de IC keurig constant blijft rond de 550:

Dagcijfers 8 maart - 17496

Het lijkt er steeds meer op dat we tegen een administratieve groep corona patiënten aan kijken en niet meer naar de patiënten die daar nu echt ziek van zijn. Hoe mooi zou het zijn als de zorg hier eens op in zou willen gaan. Het mooiste zou natuurlijk zijn als iemand als prof. Ernst Kuipers daar iets over zou zeggen. En anders misschien een klokkenluider die dit uit kan leggen.

Dit is nu onze grafiek met aantal opnames per dag:

Dagcijfers 8 maart - 17499

Goed is te zien dat na de aanpassing van het testbeleid (ook kinderen testen) en de bijbehorende stijging rond 26 februari, het voorspelde aantal besmettelijken in een rechte lijn aan het dalen is. De rekenprocedure corrigeert netjes voor het wisselende aantal uitgevoerde testen. De daling in het aantal ziekenhuisopnames dat gisteren nog de I-PCR lijn volgde, is weer helemaal horizontaal afgebogen door het turbo-bijplussen. De suggestie dat dit beeld verklaard kan worden uit het verschil tussen met en door corona wordt steeds sterker. Wie kan ons vanuit de praktijk helpen dit te verklaren?

En dit is de grafiek met de R-waarde:

Dagcijfers 8 maart - 17497

We zien bij de cijfers van de positieve testen in de GGD straten als we afgelopen maandag tot en met zaterdag vergelijken met de week ervoor dat er 7% meer getest is en 4% minder positief. Dat levert uiteindelijk deze grafiek op.

Dagcijfers 8 maart - 17507

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 144 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 116 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,99 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029