Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 6 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 5 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 6 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 6 juni 2021

Tussenrapportage

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

En wederom  gaven de GGD-cijfers een grote daling te zien t.o.v. de week ervoor. Er kwamen 17% minder mensen zich laten testen en de daling was 37%!!!

Van 2700 naar 1700. (Gemiddeld positief percentage van 9,7% naar 7,4%).

Dit is extra mooi omdat op 19 mei, er weer versoepelingen waren (met wederom mensen met aanmerkingen erop) en sindsdien zijn de cijfers alleen nog maar verder gedaald. Wat ook weer een ondersteuning is van onze constatering dat er veel sneller veel meer versoepeld had kunnen worden. En ook op dit moment met zulke forse dalingen.

Weliswaar kloppen de RIVM cijfers van vandaag (weer) niet. Als je de GGD-cijfers bekijkt van vrijdag missen er circa 400 positieve testen. Die zullen wel in de volgende twee dagen erbij geteld worden.

Omdat op zaterdag en zondag bij de GGD minder mensen komen voor de test dan de dagen ervoor, verwachten we in dit weekend cijfers onder de 1500 bij de GGD. Dat was het laatste half september het geval.

Dit is de grafiek met alle cijfers gecombineerd. Het patroon blijft precies hetzelfde als de afgelopen weken.

Covid Dagcijfers 6 juni 2021 - 20800

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 6 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205