Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 7 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 7 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 7 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 7 juni 2021

Tussenrapportage

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

Ook de GGD-cijfers van afgelopen zaterdag blijven in lijn met het patroon van de afgelopen week. Er zijn maar 6% minder mensen gekomen om zich te laten testen. Het aantal positieve getesten is echter met 37% gedaald. Vorige week was nog 10,0% positief, nu is dat 6,7%. Het laagste percentage in 9 maanden.

Ook op zondag mogen we een dergelijke daling verwachten en komen we bij de GGD weer op circa 1400 terecht. (Bij het RIVM zien we wat achterstand, zodat de dagcijfers nu wat lager zijn dan op basis van de GGD-cijfers logisch zou zijn).

Morgen in de weekrapportage zal het RIVM melden dat het aantal positief getesten t.o.v. de vorige week met een kwart is gedaald. Bij de ziekenhuisopnames zien we zelfs een wat hogere daling.

Dit is de geupdate grafiek.

Covid Dagcijfers 7 juni 2021 - 20806

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 7 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205