Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Mogelijke verklaring voor afnemende extra besmettelijkheid varianten

Mogelijke verklaring voor afnemende extra besmettelijkheid varianten - 22392
Samenvatting van het artikel

Als een nieuwe variant van het SARS-CoV-2 virus dominant wordt, zouden veel meer mensen dan gedacht ermee in aanraking kunnen komen. Enkelen worden ziek, een aantal test positief, maar de meesten merken er niets van. Maar die laatste groep mensen bouwt daardoor wel een vorm van immuniteit op, die hen tegen nieuwe infecties met die variant beschermt, zgn. variant immuniteit. Deze groep groeit sneller dan de groep die absolute immuniteit ontwikkelt na het doormaken van een infectie.
Met een daartoe ontwikkeld model wordt gedemonstreerd dat inderdaad de snellere groei van variant immuniteit ertoe kan leiden dat de extra besmettelijkheid van een nieuwe variant in de tijd een dalende trend vertoont.

Een blog van Hans Verwaart

Lees volledig artikel: Mogelijke verklaring voor afnemende extra besmettelijkheid varianten

Dit artikel kunt u alleen lezen als u lid bent van maurice.nl.

Button

Bent u al lid? Log dan hieronder in:

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.