Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 24 oktober

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 24 oktober 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 24 oktober

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD cijfers van vrijdag laten (weer) een forse stijging zien t.o.v. de week ervoor (51%). Nog los van het feit dat het aantal dat het RIVM medde ongewoon veel hoger was dan de cijfers van de GGD alleen (circa 1000, hetgeen bijna 20% meer is, terwijl dat verschil doorgaans onder de 10% ligt).  Wellicht komt dat, omdat er een achterstand van testen voor toegang is ingehaald.

Dagcijfers 24 oktober - 24632

Als naar de ontwikkelingen per leeftijdsklasse bekeken wordt dan valt op dat relatief gezien de stijging onder de oudere leeftijdsklassen het grootst is.  Neem bij voorbeeld de groep 60-69, die is gegaan van gemiddeld 100 per dag naar 450 per dag in minder dan een maand (+450%). Terwijl de leeftijdsklasse 10 tot 19 “maar”een stijging van 250% heeft doorgemaakt.

Dagcijfers 24 oktober - 24610

Bekijken we ten slotte de leeftijdsontwikkeling bij de ziekenhuisopnames dan is dit de grafiek zoals die op het Coronadashboard staat. Eerst voor de hele peridoe ( per 1 miljoen in die leeftijdscategorie):

Dagcijfers 24 oktober - 24612

En dan voor de laatste vijf weken:

Dagcijfers 24 oktober - 24613

De stijgingen bij de groep boven de 60 zijn het hoogst en dat lijkt toch ook te wijzen op een afnemende bescherming van de vaccinatie tegen ziekenhuisopnames. Een zelfde conclusie die te trekken is uit de analyse van de cijfers van Engeland van deze week, die vandaag op onze site zal verschijnen.

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205