Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid dagcijfers 4 december

Covid Dagcijfers 13 november 2021 - 25318
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 4 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid dagcijfers 4 december

Leestijd: < 1 minuut

De GGD cijfers van de twee laatste dagen laten geen daling meer zien, maar een stabilisatie. We kunnen nog niet bepalen in welke mate dat een echte ontwikkeling is in de samenleving of het gevolg van het testbeleid. Pas op dinsdag valt dat via het weekoverzicht van het RIVM beter te zien.

Covid dagcijfers 4 december - 26341

 

Als de cijfers naar leeftijd worden bekeken is ook te zien dat het patroon wat anders aan het worden is. In alle leeftijdsgroepen is die stabilisatie te zien in de laatste paar dagen.

Covid dagcijfers 4 december - 26342

 

Bij de ziekenhuisopnames is naar leeftijd ook een stabilisatie te zien. Daarmee lijkt deze grafiek goed op die van de besmettingen naar leeftijd. Inmiddels valt op dat het patroon van de opnames sterk lijkt op die van eind december vorig jaar. Met alleen de 80-jarigen op een iets hoger dagniveau. 

Cijfers die moeilijk te rijmen zijn met de conclusie dat vaccinatie heel goed beschermt tegen ziekenhuisopnames. 

Covid dagcijfers 4 december - 26343

U heeft zojuist gelezen: ‘Covid dagcijfers 4 december’
Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205