Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid dagcijfers 5 december

Covid Dagcijfers 13 november 2021 - 25318
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 5 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid dagcijfers 5 december

Leestijd: < 1 minuut

De GGD-cijfer van afgelopen vrijdag gaf, net zoals de twee dagen ervoor, amper een verschil weer met de week ervoor. Dat is wat slechter dan op maandag en dinsdag toen we een daling van 10% zagen.

Covid dagcijfers 5 december - 26431

Als we naar de leeftijdsverdeling kijken dan zien we het patroon ook terug. Eigenlijk zien we de laatste paar dagen in elke leeftijdsklasse een stabilisatie. nadat er een week een daling was te zien of een vertraging van de groei.

Covid dagcijfers 5 december - 26432

De ziekenhuisopnames laten ook een stabilistatie zien. Om de standaardgrafiek die we dagelijk brengen op schaal te brengen met de voorgaande, hebben we die uit elkaar getrokken en alleen het deel laten zien vanaf augustus 2021. (We hebben geprobeerde de kleuren van de bovenste grafiek over te nemen in de onderste. Dan is goed te zien dat grafiek qua leeftijdsopbouw als het ware omgekeerd aan die van hierboven. De oudste groep ziet u in de bovenste grafiek onderaan en de jongste vrijwel bovenaan. Bij de ziekenhuisopnames is dat omgekeerd).

De stippellijnen van de verticale as lopen van 20 naar 80 opnames per dag.

Covid dagcijfers 5 december - 26436

In totaal neem de ziekenhuisbezetting in de afgelopen dagen duidelijk af, maar dat kan met het weekend te maken hebben. Pas op dinsdag worden de cijfers min of meer weer gelijkgetrokken in het weekrapport van het RIVM en kunnen we het echte patroon ervan zien.

U heeft zojuist gelezen: ‘Covid dagcijfers 5 december’
Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.