Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 27 december 2021

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 27 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 27 december 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 27 december 2021: Kerstcijfers

De GGD-cijfers van Kerstzaterdag zijn, zoals te verwachten was, niet in lijn met de eerdere cijfers. Maar 30.000 mensen kwamen om zich te laten testen en het aantal positieve gevallen was 9569.

Covid Dagcijfers 27 december 2021 - 28168

Belangrijk is om te beseffen dat sneltesters die een bevestiging wilden van een positieve test vaker zullen zijn gekomen dan de anderen, die geen sneltest hadden gedaan. Vanuit de wetenschap dat sneltesters gemiddeld rond de 85% een positieve PCR-test krijgen is terug te rekenen dat circa 7000 sneltesters circa 6000 positieve testen hebben opgeleverd. En de overige 23000 die wel gekomen zij nog eens 3500.

Kerstzaterdag

Hieruit is echter niet te halen hoeveel het er geweest zouden zijn als het geen Kerstzaterdag was geweest. Pas met de GGD-uitslagen van dinsdag erbij (die weten we pas donderdag) kan bepaald worden wat de “echte” trend is.

Mede omdat ook de ziekenhuisopnames en ziekenhuisbezetting ook lijdt onder het Kerstgebeuren zullen we vandaag en morgen ook niet verder op deze cijfers ingaan.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 27 december 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.