Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 2 januari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 2 januari 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 2 januari 2022

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 Dagcijfers 2 januari 2022

De GGD-cijfers van Oudejaarsdag 31 december zijn moeilijk interpreteerbaar. Het aantal positieve testen was ruim 15.000. 31% meer dan de dag voor Kerstmis.

Vermoedelijk krijgen we pas een goed beeld als de GGD-cijfers van dinsdag binnenkomen (en dat is pas donderdag).  Die zou dan wel eens boven de 20.000 kunnen komen te liggen.

Covid Dagcijfers 2 januari 2022 - 30844

Als we de verdeling naar leeftijd kijken zien we nu ook voor het eerst stijgingen van de positieve testen boven de 60 jaar.

Dat lijkt in lijn te zijn met internationale ervaringen, waarbij bescherming tegen besmetting met Omikron onder gevaccineerden in dezelfde (of hogere) mate plaats vindt als onder niet gevaccineerden.

Covid Dagcijfers 2 januari 2022 - 30845

Dit zal vrij snel gaan zorgen voor een toename van de opnames (maar dan waarschijnlijk vooral door de kwalificatie “MET Covid opgenomen i.p.v. DOOR Covid”.

Dat vandaag de ziekenhuisbezetting vrijwel gelijk bleef hangt ook samen met het feit dat in het weekend (en zeker nieuwjaarsweekend) de ontslagen vooral voor en na het weekend zullen plaats vinden. Ook hier zal in de komende week meer duidelijkheid komen in welke mate het stijgen van de positieve testen bij ouderen ook gevolgen heeft voor de ziekenhuisopnames (met name op de IC’s).

Op dit moment is er nog amper wat te zien. Alleen een soort stabilisatie bij de groep 50-60 jaar.

Covid Dagcijfers 2 januari 2022 - 30846

Ook morgen zal het een onzuiver beeld geven omdat de cijfers dan zaterdag 1 januari betreffen. 

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 2 januari 2022.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029