Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Twijfels over telling, volgend jaar 600.000?

Samenvatting van het artikel

Twijfels over telling, volgend jaar 600.000? Omdat mijn schoonfamilie op dit moment in Nederland is, ben ik  zaterdag-net als vorig jaar toen ik een buitenlander op bezoek had- met ze naar de Canal Parade gegaan. Er waren veel mensen, zowel op de boten als aan de kant, die zich erg vermaakten. In het journaal werd gemeld […]

Lees volledig artikel: Twijfels over telling, volgend jaar 600.000?

Leestijd: 2 minuten

Twijfels over telling, volgend jaar 600.000?

Omdat mijn schoonfamilie op dit moment in Nederland is, ben ik  zaterdag-net als vorig jaar toen ik een buitenlander op bezoek had- met ze naar de Canal Parade gegaan. Er waren veel mensen, zowel op de boten als aan de kant, die zich erg vermaakten. In het journaal werd gemeld dat er 560.000 bezoekers waren geweest. Maar had ik vorig jaar niet iets gelezen over die telling?

In HP-De Tijd van vorig jaar stond een artikel over de circa half miljoen mensen die bij de Canal Parade zouden zijn geweest. Daarin werd berekend dat de route ruim 5 kilometer was. Dat als er aan beide kanten een rij mensen zou staan (2 per meter) dan zou je circa 25.000 kijkers hebben. Als er een half miljoen mensen waren geweest dan zou dat in 2008 dus aan beide kanten van de gracht circa 20 rijen mensen hebben betekend. En dat was natuurlijk niet het geval geweest. Op basis van die berekening van HP-De Tijd kwam men op ruim 100.000 echte bezoekers.

Zonder de buitenlanders zou ik er zelf niet naar toe zijn gegaan, maar ik misgun noch de mensen op de boten, noch aan de kant hun plezier, die ze ter plekke zeker uitstralen. Door het mooiere weer dit jaar waren er zeker meer mensen dan vorig jaar. Op de plek waar ik een tijdje stond schat ik dat er 5 rijen mensen stonden. (Bij duidelijk meer rijen denk ik dat de rest ook niets meer zou kunnen zien van wat er in de grachten gebeurde. Alleen het hoedje van Plasterk zou je wellicht dan boven de boten kunnen ontwaren).

Bij het NOS-journaal hoorde ik dat er 560.000 mensen langs de kant gestaan zouden hebben. En toen ik op internet keek stond er ook nog dat de organisatie dit gemeld had en de politie dat had bevestigd. Zou dan niemand van de media het artikel van HP-De Tijd van vorig jaar gelezen hebben?

HP-De Tijd heeft er deze week weer over geschreven. En ze hebben aan de organisatie de namen gevraagd van de politie, die de 560.000 bevestigd zouden hebben. Ze zijn langs die twee mensen gegaan en beide politie-functionarissen ontkenden dat ze geteld hadden of de 560.000 hadden bevestigd!

Behoudens in HP-De Tijd heb ik dit verhaal nergens meer gelezen.

Nu gaat het me niet om die activiteit in de grachten van Amsterdam zelf. Moet men vooral blijven doen als men het nog steeds leuk en zinnig vindt. Maar ik vraag me een ding af. Als de PVV een activiteit in de grachten van Amsterdam had georganiseerd en daar hadden ook veel mensen gestaan en Wilders had gemeld dat er 560.000 sympathisanten langs de grachten stonden, was dat cijfer dan ook kritiekloos overgenomen en/of had daarna ook vrijwel niemand er meer over geschreven dat het ver bezijden de waarheid was en de organisatie de media hadden gemanipuleerd?

U heeft zojuist gelezen: Twijfels over telling, volgend jaar 600.000?

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Terug naar de homepage

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019