Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

100 vragen tgv 40 jarig jubileum

Samenvatting van het artikel

100 vragen tgv 40 jarig jubileum Op 9 oktober 2016 is het precies 40 jaar geleden dat mijn allereerste peiling naar politieke voorkeur werd bekend gemaakt. Dit gebeurde in VARA’s radioprogramma “In de Rooie Haan”,  in de aanloop naar de verkiezingen van 1977. Dat ik 40 jaar de voorkeur van de Nederlandse kiezer heb kunnen […]

Lees volledig artikel: 100 vragen tgv 40 jarig jubileum

Leestijd: < 1 minuut

100 vragen tgv 40 jarig jubileum

100 vragen tgv 40 jarig jubileum - 4002

Op 9 oktober 2016 is het precies 40 jaar geleden dat mijn allereerste peiling naar politieke voorkeur werd bekend gemaakt. Dit gebeurde in VARA’s radioprogramma “In de Rooie Haan”,  in de aanloop naar de verkiezingen van 1977.

Dat ik 40 jaar de voorkeur van de Nederlandse kiezer heb kunnen peilen, is te danken aan de respondenten die door de jaren heen aan mijn onderzoeken hebben meegewerkt. Ik schat dat er in die tijd meer dan 5 miljoen vragenlijsten over politieke onderwerpen zijn ingevuld, die onder mijn leiding waren ontwikkeld.

En het is ook te danken aan mijn collega’s van toen en nu, die -veelal anoniem- veel werk hebben verricht om deze onderzoeken uit te voeren. In het begin Nipo, daarna Inter/View en nu al weer 15 jaar het onvolprezen No Ties uit Monnickendam, die de hele technische infrastructuur heeft gebouwd en onderhoud, speciaal gericht op de door mij ontwikkelde onderzoeksmethode.

Dank

Speciaal ter gelegenheid van mijn 40-jarig jubileum en als dank aan alle respondenten door de jaren heen, stel ik de Nederlanders graag in staat om een vraag te bedenken die men graag gepeild wilt zien. Tussen 22 en 30 september zal ik honderd vragen peilen, die ingestuurd worden door de deelnemers aan ons huidige panel. Op https://www.facebook.com/peil.nl/ staat de longlist. Via likes kan men de voorkeur aangeven welke vragen echt gesteld gaan worden.

Door u op te geven bij www.peil.nl kunt u voor 12 september een vraag indienen.

De resultaten van het onderzoek zullen op 9 oktober via Peil.nl worden gepubliceerd en via de facebookpagina https://www.facebook.com/peil.nl/.

Maurice de Hond

U heeft zojuist gelezen: 100 vragen tgv 40 jarig jubileum.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126