Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Deel 2: Stamhoofd Rutte en zijn magische toverspreuk

Deel 2: Stamhoofd Rutte en zijn magische toverspreuk - 11553
Samenvatting van het artikel

Wat heeft Victor Mids van Mindf*ck Stamhoofd Rutte destijds in het torentje geleerd?

Lees volledig artikel: Deel 2: Stamhoofd Rutte en zijn magische toverspreuk

Leestijd: 4 minuten

Vervolg van deel 1: Over stamhoofd Rutte die zich onderwierp aan de sjamanen van het OMT

Vanaf maart werd door het RIVM gesteld, dat de belangrijkste maatregelen om ons te beschermen waren dat we 1,5 meter afstand hielden en onze handen regelmatig minstens 20 seconden wasten.

Tot en met vandaag is dit de kern van het advies dat Stamhoofd Rutte geeft van dat geïsoleerde volk uit de Nederlandse Delta. Luister bij voorbeeld maar naar zijn uitleg bij zijn wekelijkste persconferentie op 9 oktober jl. Eigenlijk zijn er maar 2 zaken echt belangrijk!

“Als Nederlanders hoeven we maar tot 2 kunnen tellen: 1,5 meter houden en handen stukwassen”.  Handen stukwassen; het werd zijn magische toverspreuk. Waar hij ook kwam, sprak hij hij die spreuk uit. Zeker wat opgestoken van Victor Mids toen die in het torentje was voor het programma Mindf*ck!

Maar buiten de Nederlandse delta gebeurde er wel wat

Maar al snel bleek uit onderzoek op verschillende plekken elders in de wereld dat hoewel er wel virusresten gevonden werden (zelfs na langere tijd), deze niet meer tot een infectie konden leiden. In het Duitse Gangelt, vlak over de grens bij Sittard, was eind februari een grote uitbraak geweest. De Keulse professor in de virologie, Streeck,  was toen direct met zijn team daar aan de slag gegaan. En op 1 april vertelde hij op de Duitse televisie (ZDF) o.a. dit:

Smetvrees

Maar niets daarvan drong door tot het geïsoleerde volk in de Nederlandse Delta. Daar had men een nieuwe vorm van smetvrees gekregen: Mysofobie Coronitis. Op elke plek stonden ontsmettingsmiddelen. Supermarktkarretjes werden gezien als een belangrijke overbrenger van het virus en na gebruik schoongemaakt. Er waren ook veel mensen die plastic handschoentjes droegen om maar niet besmet te worden. Angst bleef overheersen.

Het leek wel een hypnose. Waarbij de grote hypnotiseur – het charmante Stamhoofd Rutte – bij herhaling  de magische woorden “de handen stukwassen” sprak. En zijn dankbare volk, die hem al 10 jaar op handen droeg, waren weer betoverd.

Ondertussen in de rest van de wereld, leerde men wel bij. Liet men wel de nieuwe kennis toe. En begreep men wel dat een ziekte, die vooral zwaar toeslaat in het diepste van de longen, ook/vooral/alleen via de lucht wordt overgebracht. De Amerikaanse tegenhanger van het RIVM, de CDC, veranderde op 21 mei zijn website. En gaf aan dat de kans om via voorwerpen besmet te worden veel kleiner was dan gedacht.

Dat kwam groot in de Amerikaanse media, omdat tot dat moment, velen in Amerika ook leden aan deze nieuwe vorm van smetvrees. Dit is een korte weergave van de nieuwsshow van MSNBC. De befaamde professor Michael Osterholm  besprak met de gastheer Brian Williams in de nieuwsshow “the 11th hour” deze verandering van de site van de CDC. Hoor de verbazing in de stem van Brian Williams:

Niet alleen geeft Prof. Osterholm aan dat de nieuwe wetenschappelijke informatie terecht door de CDC is toegepast op hun advies, ook is hij heel duidelijk dat het virus door de lucht het grote gevaar is.

Maar de boodschap kwam niet verder dan de grens

Maar niets van dit drong door tot het geïsoleerde volk van Stamhoofd Rutte in de Nederlandse Delta. Ook de stoet aan sjamanen, die in optocht langs de vele Nederlandse talk- en nieuwsshows trokken, zeiden er niets over. Noch dat ze door die media daarop werden bevraagd. Stamhoofd Rutte moest alleen maar de toverspreuk “handen stukwassen” zeggen en iedereen liep in het gareel. Geen journalist die hem hierover vragen stelde.

Prof Streeck, die dichter bij Hilversum woont dan Ab Osterhaus, werd nooit voor een talk- of nieuwsshow uitgenodigd. De woorden aerosolen en ventilatie bleken lange tijd bij persconferenties zogenaamde risicowoorden te zijn. Het leek wel of alle aanwezigen bij persconferenties van Stamhoofd Rutte wisten dat als ze dat onderwerp aan de orde zouden stellen, ze hun perskaart moesten inleveren; een nieuwe vorm van mediacode, die tot dan toe alleen werd gebruikt bij het Koningshuis.

Heel af en toe kwam het aarzelend uit een mond, maar nooit werd gesteld dat men, bij voorbeeld in Duitsland, wetenschap wel echt benut bij het beleid. Zelfs een brief van 40 gerenommeerde Nederlandse professoren, waaronder Prof. Robbert Dijkgraaf,  bracht geen enkele verandering. Media besteedden er amper aandacht aan.

Ander geluid

Op 1 augustus liet een medium wel een ander geluid toe. En het was De Volkskrant. Zij lieten Prof. Goldman aan het woord, die in The Lancet had gepubliceerd dat het virus niet via voorwerpen verspreid kon worden.  Op 22 september werd Goldman ook geïnterviewd bij PBS over dat onderwerp en kwamen ook de aerosolen aan bod.

Maar na die eerste oprisping op 1 augustus kwam er geen vervolg in de Nederlandse media. Want Stamhoofd Rutte sprak de magische woorden “handen stukwassen” en iedereen liep weer in het gareel.

Het volk hoeft alleen maar tot 2 te tellen van Stamhoofd Rutte

Voor Stamhoofd Rutte hoeft het volk enkel tot 2 te tellen. Meer is niet nodig volgens hem. En niemand die hem daarover bevraagt. Blijkbaar hebben politici en journaille in politiek Den Haag nog een trauma te hebben opgelopen door de rekentoets.

En je handen stukwassen

Jammer dat Stamhoofd Rutte  niet het kinderliedje “1,2,3,4 hoedje van papier” heeft geleerd toen hij klein was.

Overmorgen komt Deel 3.

N.B. Ja, er zijn recente studies die wel lijken aan te tonen dat er virusdeeltjes zijn die nog wel gekweekt kunnen worden en dus infectieus zijn. Maar dan betekent dat nog niet dat het virus dan ook het lichaam kan binnendringen.  Lees daar nog maar eens dit interview met Prof. Bouma over terug.

Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963