Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Zes maanden later

Zes maanden later - 13326
Samenvatting van het artikel

Zes maanden na het overlijden van Marc de Hond is er door zijn twee broers een stichting opgericht (StichtingKomma) om uitbehandelde ouders te helpen voort te blijven leven bij hun kinderen.

Lees volledig artikel: Zes maanden later

Leestijd: < 1 minuut

Vandaag, 3 december, is het zes maanden geleden, dat mijn zoon Marc de Hond aan kanker overleed. Zijn kinderen Livia en James waren toen 3 en 1.

Hetzelfde was veertig jaar eerder gebeurd met zijn moeder Jasmin. Ook zij had toen twee kinderen van 3 en 1 (Marc en Michel).

Op basis van die ervaring wist Marc hoe belangrijk het is om, als je moeder zo jong overlijdt, dan toch op latere leeftijd een goed beeld van haar te krijgen. Daarom heeft Marc veel tastbaars voor zijn kinderen achtergelaten. Video’s met zijn levensverhaal, en wenskaarten voor bijzondere momenten in de toekomst van zijn kinderen.

Voor zijn broers Michel en Brian is dat de inspiratie geweest om iets dergelijks ook mogelijk te maken voor een terminale vader of moeder met jonge kinderen. Zij hebben een stichting opgericht met de naam Komma. Een uitbehandelde moeder of vader met kinderen van basisschoolleeftijd of jonger bieden zij gratis de mogelijkheid iets vergelijkbaars voor hun kinderen achter te laten. Dat komt dan in een speciale Memorybox terecht.

Gisteren vertelden ze daarover bij Beau.  Ook was er een uitgebreid interview in De Telegraaf en Lindanieuws berichtte er ook over. 

Op hun nieuwe site vindt u alle informatie hoe men zich als ouder kan aanmelden als men in een vergelijkbare situatie zit als Marc toen. Of hoe je via een donatie deze stichting kan helpen dit werk gratis te kunnen verrichten.

Dit is de link naar de site van Stichting Komma. 

Zes maanden later - 13322

Ik roep u op om als u het iniatief steunt het via uw kanalen te delen, bij voorkeur via deze zin:

Ik steun @stichtingkomma, jij ook? Ga naar https://bit.ly/3fOGCCC en help! #stichtingkomma

Uit eigen ervaring met mijn twee zonen toen en mijn kleinkinderen nu, weet ik hoe belangrijk dit was/is voor hun latere leven.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Enorme electorale schommelingen na de verkiezingen - 69237