Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Was Marcel Levi maar de voorzitter van het OMT!

Was Marcel Levi maar de voorzitter van het OMT! - 13450
Samenvatting van het artikel

Mijn eerste gesprek van "Bij De Hond in de Pod" was met Marcel Levi. Ik denk dat velen na het luisteren van het interview hetzelfde gevoel hebben als ik: was hij maar de voorzitter van het OMT of meer dan dat!

Lees volledig artikel: Was Marcel Levi maar de voorzitter van het OMT!

Leestijd: 2 minuten

Vandaag is de première van ”Bij de Hond in de Pod”, een serie gesprekken die ik voer met mensen die er in mijn ogen toe doen. De eerste klap is een daalder waard en gisteren heb ik een  uitgebreid gesprek gehad met Prof. Marcel Levi, die in 2016 door Elsevier werd uitgeroepen tot Nederlander van het jaar.  Dat gesprek staat op ons YouTube kanaal en is nu ook als podcast beschikbaar.

Hij was me al jaren geleden opgevallen als de ideale arts: vakkundig, toegankelijk, sociaal en iemand die zowel goed kan luisteren als iemand die je goed kan informeren. Maar ook zijn bestuursstijl vond ik een verademing. De ideale moderne bestuurder. Een leider die tussen zijn mensen en er niet boven staat. En bovendien ook zeer pragmatisch.

Begin 2017 werd hij directeur van een aantal ziekenhuizen in Londen. En ook daar maakte hij furore.

Vanaf de start van de Coronacrisis heb ik hem een aantal keren gehoord en gezien. Bij Buitenhof, Nieuwsuur en in een interview met Sven Kockelmann. Vergeleken met de wijze waarop de virologen en epidemiologen, OMT-leden en RIVM zich in de publiciteit doorgaans opstellen, vond ik zijn aanwezigheid in die programma’s een verademing.

Daarom was ik heel blij dat ik met hem het eerste gesprek van ”Bij de Hond in de Pod” heb kunnen voeren.

We spreken o.a. over de medische fout die er bij mijn zoon Marc in 2002 is gemaakt en het vervolg, de wijze waarop het virus zich verspreidt en de wijze waarop in Nederland het RIVM/OMT en de politiek daarop reageerden.  Het laatste gedeelte gaat over vaccins, vaccinatie en zijn opstelling t.a.v. het vaccinatiebeleid.  Hij denkt/hoopt dat we april/mei weer behoorlijk in de richting van normaal kunnen gaan. En hij neemt afstand van de usual suspects op tv, die we nu weer dagelijks zien en die ook stellen dat we ook na het vaccineren van de kwetsbaren nog veel maatregelen moeten handhaven.

Ik denk dat het hele gesprek van bijna een uur de moeite waard is. Om dat te bekijken kunt u hier op klikken.

Maar wilt u alleen het laatste deel van ons gesprek dat over vaccinatie gaat bekijken, klik dan hier.

En dit is de link naar de podcast op Spotify. En dit is de RSS feed ervan. (Sorry voor de wat slechte geluidskwaliteit, volgende keer zal het beter gaan).

Zoals ik ook tegen hem zeg aan het einde van het gesprek: “Was jij maar verantwoordelijk voor het Covid-19 beleid in Nederland”.

Ben benieuwd of jullie dat ook denken als je het hele gesprek hebt gehoord.

U heeft zojuist gelezen: Was Marcel Levi maar de voorzitter van het OMT!

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963