Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagelijkse updates effect Pfizer vaccinatie in Israël

Dagelijkse updates effect Pfizer vaccinatie in Israël - 14807
Samenvatting van het artikel

Omdat Israel ver voor ligt met het vaccineren van de bevolking boven de 60 jaar kan in dat land goed gevolgd worden welk effect het vaccineren met het Pfizer-vaccin heeft. Aan de hand van een model van Prof. Segan volgen we die ontwikkelingen op de voet.

Lees volledig artikel: Dagelijkse updates effect Pfizer vaccinatie in Israël

Leestijd: < 1 minuut

Binnenkort is het overgrote deel van de bevolking boven de 60 jaar in Israël  voor de eerste keer gevaccineerd. Op dit moment is dat meer dan 70%.

Om getalsmatig vast te stellen in welke mate het Pfizer vaccin in de praktijk werkt bij het beschermen van ouderen heeft een statisticus (Prof. Eran Segal) een model opgesteld om relatief eenvoudig te kunnen vaststellen hoe effectief die vaccinatie in de praktijk is.

Dat gebeurt op een slimme manier door de ontwikkeling van het aandeel ouderen vast te stellen bij degenen die “critical ill” zijn. Op dit moment is van de bijna 900 patienten in deze categorie 78%  60 jaar of ouder. Omdat Israeliers onder de 60 jaar (nog) niet zijn gevaccineerd moet dat percentage van 78% ouderen onder deze ernstig zieken op kort termijn al beginnen te dalen. Volgens Segal moet dat percentage over 2 à 3 weken gedaald zijn naar 47%.

Bovenin treft u zijn grafiek aan, waarmee hij deze ontwikkeling prognotiseert.

De komende paar weken zijn dus cruciaal en we houden de ontwikkelingen daar continu in de gaten en zullen dit bericht updaten (hopelijk dagelijks) zodra er meer informatie beschikbaar komt.

U heeft zojuist gelezen: Dagelijkse updates effect Pfizer vaccinatie in Israël.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Help ons met een kleine financiële donatie dit soort werk te blijven doen. Klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963