Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 12 januari 2021

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 12 januari 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 12 januari 2021

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 12 januari 2021

Mosterd na de maaltijd

Het besluit voor de lockdown is allang genomen en de tekst van Rutte waarin hij zal zeggen dat het nog steeds niet goed gaat is allang geschreven, dus deze positieve berichten komen als mosterd na de maaltijd. Gisteren lieten we het plaatje al zien dat te vinden was op het corona dashboard.

Vandaag staat daar ook het meest actuele reproductiegetal bij. Ik denk dat ze in Den Haag voortaan even op onze site spieken, want het is warempel vrijwel hetzelfde als wat wij destijds berekend hebben voor 25 december: 0,95. Nu alleen nog de juiste conclusies, maar die kunnen nog 3 weken wachten, want zo lang moeten wij nog wachten op herbezinning in Den Haag.

De plaatjes zijn vrijwel hetzelfde als die van gisteren. Alleen is er vandaag weer een enorme inhaalslag op de NICE opnamecijfers doorgevoerd, waardoor alle cijfers een ietsje zijn opgetild. De R voor 1 januari is nu 0,92:

Covid Dagcijfers 12 januari 2021 - 14884

In het plaatje voor het aantal opnames is goed het effect te zien van de kerstdagen. Per saldo hebben we toen een achterstand van ongeveer twee dagen opgelopen bij de afname van het aantal ziekenhuisopnames. Dat effect valt dus eigenlijk best wel mee!

Covid Dagcijfers 12 januari 2021 - 14885

Het aantal ziekenhuisopnames gisteren was vrij hoog: 207, maar dat is normaal voor een maandag. Vorige maandagen waren 299, 428 (de top 2 weken geleden) en 323 dus dan valt 207 best mee.

Ook de positieve testen nemen verder af. Dat is goed in dit overzicht te zien.

Covid Dagcijfers 12 januari 2021 - 14881

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 207 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 159
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,92 *

We gaan het weer zien! Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,03 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 12 januari 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.