Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Aanvraag voor een massa-evenement in uw gemeente

Aanvraag voor een massa-evenement in uw gemeente - 14951
Samenvatting van het artikel

Verzoek tot vergunning voor een massa-evenement in de gemeente Nijmegen voor 120.000 bewoners, alsmede voor de andere 354 gemeenten.

Lees volledig artikel: Aanvraag voor een massa-evenement in uw gemeente

Leestijd: 2 minuten

Aanvraag voor een massa-evenement in uw gemeente

Geachte burgemeester Bruls,

Namens een grote groep Nederlandse burgers vraag ik u een vergunning te verlenen om over twee maanden een massa-evenement in uw mooie gemeente te doen plaatsvinden.

Wij zijn van plan om 86 locaties in uw gemeente te gebruiken. Met name zijn dat scholen, wijkcentra, café’s en sportlocaties. Hier treft u de locaties aan, die zijn geselecteerd. 

Aanvraag voor een massa-evenement in uw gemeente - 14938

Per locatie zullen we een vrij grote ruimte gebruiken, waar vroeg in de ochtend 4 van onze medewerkers zullen komen om alles in gereedheid te brengen. Vanzelfsprekend zullen zij mondkapjes dragen en altijd 1,5 meter afstand houden.

Vanaf 7.30 uur tot 21 uur verwachten we  per locatie dat er gemiddeld circa 1000 mensen zullen langskomen om hun voorkeur te uiten. In ieder geval zullen we circa 120.000 volwassen Nijmegenaren een persoonlijke uitnodiging sturen. Ook zij zullen zich vanzelfsprekend aan de dan geldende Corona-maatregelen houden. Wij denken dat het rond 8 uur  en rond 18 uur zo druk zal zijn dat de rij van wachtenden zich tot buiten de locatie zal uitstrekken. Maar ook op dat punt zullen wij de aanwezigen op het hart drukken om onderling afstand te houden.

Om 21 uur worden de deuren gesloten. Dan zullen 4 medewerkers een aantal administratieve handelingen gaan verrichten om de wensen van de bezoeker te verwerken. Het kan zijn dat daar ook anderen dan deze 4 bij aanwezig willen zijn. Hoeveel dat er zijn, weten we nog niet. Maar volgens onze regels mag iedereen die dat wil, dit tellen van de uitgebrachte voorkeuren  bijwonen. Daarna worden de resultaten doorgegeven aan ons centrale uitslagencentrum.

Wij hopen dat we voor middernacht de ruimte weer hebben verlaten.

We begrijpen ten volle dat dit een soort massa-evenement is, dat indruist tegen alles wat u vindt dat er in Nederland tijdens deze coronatijd zou mogen gebeuren. U heeft zich vaak genoeg via de media daarover in duidelijke bewoordingen uitgedrukt. Zo kunnen we ons nog goed herinneren hoe geërgerd u op televisie was op de avond van die warme hemelvaartsdag in mei, waar vele mensen zich in de buitenlucht verpoosden.

Wij menen echter toch recht te hebben op een vergunning voor dit evenement. U heeft immers toestemming gegeven voor een vergelijkbaar evenement in u gemeente op 17 maart. Nog veel sterker, u verleent ook actief medewerking aan dat gebeuren. Wij nemen aan dat u niet met twee maten zult meten. En  gaan er dan ook vanuit dat u ons toestemming zal verlenen.

Ter informatie voor u als opperburgervader van Nederland: een identiek verzoek richten we ook aan de andere 354 burgemeesters van de Nederlandse gemeenten. Het aantal locaties zal per gemeente verschillen. In totaal zullen er 13,1 miljoen Nederlanders worden uitgenodigd. Een overzicht van het aantal per gemeente treft u hier aan.

Wij hopen snel een positief antwoord van u te krijgen.

Maurice de Hond

P.S. Dit massa-evenement wordt mede mogelijk gemaakt door degenen die deze site financieel ondersteunen. 

U heeft zojuist gelezen: Aanvraag voor een massa-evenement in uw gemeente.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.