Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Eerste effecten van vaccinatie in Israël lijken zichtbaar te worden

Eerste effecten van vaccinatie in Israël lijken zichtbaar te worden - 15465
Samenvatting van het artikel

De cijfers van 24-1 van de ernstig zieken geeft een eerste indicatie dat de groep boven de 60 minder tot die categorie gaat behoren. Maar het is nog te vroeg om daar nu al conclusies uit te gaan trekken.

Lees volledig artikel: Eerste effecten van vaccinatie in Israël lijken zichtbaar te worden

Leestijd: 2 minuten

Update 25 januari 2021

In het verlengde van de eerdere indicaties weergegeven in eerdere blogs over het verloop in Israël is nu voor het eerst iets te zien bij de groep “critical ill“.  Die groep wordt met name in de gaten gehouden, omdat het aandeel patiënten boven de 60 jaar in die groep, zou moeten gaan dalen. Hier leg ik dat uit.

Eerst wordt het aantal ernstig zieken per leeftijdsgroep vergeleken met die van een week eerder. Terwijl de hele groep ernstig zieke patiënten deze week met 6% is gestegen, blijkt dat bij de groep onder de 60 jaar 16% te zijn en boven de 60 jaar 3% te zijn. Van die laatste groep is dus 80% gevaccineerd en een deel ook al voor de tweede keer.

In totaal gaat het om 1150 patienten, zodat deze verschuivingen in absolute zin nog relatief klein zijn. (Bij de uitsplitsing naar leeftijd boven de 60 jaar, zien we per saldo een daling van 8% bij de groep tussen 60 en 80 jaar en een stijging van 3% bij de groep boven de 80 jaar).  In de vorige versie van dit artikel, stond er een andere grafiek. Maar dat waren de cijfers van de 24e zonder de uitstroom van die dag.

Eerste effecten van vaccinatie in Israël lijken zichtbaar te worden - 15467

In het model dat het verloop in de tijd volgt, ziet het er nu als volgt uit. Zwart is de echte waarneming van het aandeel 60+ bij de ernstig zieken.

Eerste effecten van vaccinatie in Israël lijken zichtbaar te worden - 15444

Het is nog te vroeg om hier echt wat van te zeggen. Pas als het werkelijke percentage onder de 70% daalt, kunnen we de eerste conclusies gaan trekken. Elke dag zullen we rond 12 uur ’s morgens  met een update proberen te komen.

U heeft zojuist gelezen: Eerste effecten van vaccinatie in Israël lijken zichtbaar te worden.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Steun ons om objectieve informatie te kunnen blijven geven over cruciale ontwikkelingen rondom deze Coronacrisis. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963