Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Gesprek over een innovatieve aanpak Covid-19 patiënten

Gesprek over een innovatieve aanpak Covid-19 patiënten - 17481
Samenvatting van het artikel

Huisarts Jan Scherpenisse gebruikt blue tooth zuurstof saturatie meters om zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat zijn Covid-19 patiënten in het ziekenhuis terecht komen. Leerzaam voor huisartsen en iedereen die in zijn omgeving een Covid-19 patiënt heeft.

Lees volledig artikel: Gesprek over een innovatieve aanpak Covid-19 patiënten

Leestijd: < 1 minuut

Gesprek over een innovatieve aanpak Covid-19 patiënten

Afgelopen weekend heb ik een gesprek van 35 minuten gevoerd met huisarts Jan Scherpenisse in het kader van Bij De Hond in De Pod. U vindt hier de video (zie ook onder) en hier de podcast.

De praktijk van Jan Scherpenisse is in Zuid-Oost Drenthe. Hij probeert op een innovatieve manier zijn zwaardere Covid-19 patiënten uit het ziekenhuis te houden. En dat is hem tot nu toe goed gelukt. (In zijn praktijk van bijna 5000 patiënten hebben bijna 4% zich bij hem gemeld met Covid-19 klachten.)

Hij vertelt in ons gesprek over hoe hij de 25 patiënten waarbij het immuniteitssysteem na ongeveer een week als het ware in elkaar stort, vervolgens behandelt. Hij gebruikt daar zuurstofsaturatiemeters bij als de cruciale indicator. Dat is een succesvolle benadering gebleken.

Deze benadering wordt nu op grotere schaal uitgetest en zal hopelijk resultaten opleveren, waardoor de belasting van ziekenhuizen zal gaan afnemen.

Het gesprek is leerzaam voor zowel huisartsen als iedereen die wat meer wil weten over het verloop van Covid-19 en het belang van zuurstof saturatiemeters erbij.

U heeft zojuist gelezen: Gesprek over een innovatieve aanpak Covid-19 patiënten.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963