Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 4 april

Dagcijfers 4 april - 18439
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 4 april 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 4 april

Leestijd: 2 minuten

Varen op het kompa(a)s

Vandaag houden we even pas op de plaats vanwege de paasdagen en varen op ons kompa(a)s. Gisteren meldden we al, dat we een dejá vu gedachte kregen, net als vorige week, toen na het weekend de cijfers flink bijgeplust werden na een schijnbare daling. Dit zagen we nu ook al voor de Goede Vrijdag, dus vandaag varen we even op het kompas en gebruiken de waarden die NICE voor gisteren en vandaag op de website vermeldde, nadat we ze handmatig hebben bijgeplust. Gevolg is dan wel, dat we niet de dagelijkse grafiek hier tonen, want ten opzichte van gisteren zijn het kunstmatige cijfers. Niet helemaal zelf bedacht, maar met een schuin oog gekeken naar wat het LCPS aan bedden heeft geteld.

Wel interessant is het om nu weer eens de cijfers van het geschatte Nederland en België (heeft wel de cijfers op orde) te tonen, samen met de PCR uitslagen, want die gaan wel gewoon door:

Dagcijfers 4 april - 18440

Nadat gisteren de R op basis van de (enigszins onzekere) NICE cijfers onder de 1 zakte, zakte vandaag ook de R op basis van de PCR testen onder de 1. Ook België laat een dalende trend zien.

De GGD-cijfers van vrijdag 2 april waren fors lager dan die van een week eerder. Daarmee is nu voor de derde dag in rij sprake van een duidelijke daling van die cijfers. Dat is nu ook goed te zien in de grafiek met de gecombineerde cijfers.

Dagcijfers 4 april - 18449

 

Ter informatie alleen nog dat we handmatig de voorspelde cijfers voor de vrijdag en zaterdag met ongeveer 20% hebben verhoogd. Dat komt volgende week vanzelf weer goed, als NICE na het paasweekend alles weer op orde heeft. De echte cijfers voor gisteren en eergisteren (ongecorrigeerd) zijn 98 resp. 158.

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 156 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 200 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,00 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de schatting weer van het aantal besmettelijke personen per 100.000, af te lezen op de rechter schaal. Dit zou een voorspelling moeten zijn voor het aantal patiënten dat door corona wordt opgenomen in het ziekenhuis. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205