Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Zo misleidt Van Dissel de regering over het gevaar buiten

Zo misleidt Van Dissel de regering over het gevaar buiten - 18863
Samenvatting van het artikel

Met zijn laatste sheet bij de Catshuispresentatie heeft Prof. Van Dissel getoond geen wetenschapper te zijn maar een actievoerder. Het wordt tijd dat dit in politiek Den Haag ook wordt onderkend en hij zijn prominente positie bij deze crisis kwijt raakt.

Lees volledig artikel: Zo misleidt Van Dissel de regering over het gevaar buiten

Leestijd: 3 minuten

Bij de presentatie in het Catshuis van afgelopen zondag heeft Van Dissel t.a.v. het mogelijke gevaar van besmetting de regering weer bang gemaakt over het risico om buiten toch besmet te raken. Daardoor hebben we allerlei belemmerende maatregelen gekregen om activiteiten in de buitenlucht te doen, zoals sport en op een terras zitten.

Al eerder heb ik vastgesteld hoezeer de wetenschapper Van Dissel de werkelijkheid naar zijn hand zet om bij de regering en het publiek zijn opvattingen over te brengen (dat betrof toen besmettingen, die op een terras  in Dokkum plaats gevonden zouden hebben).

Zowel bij Dokkum als bij de wedstrijd Atalanta-Bergamo-Valencia in op 19-2-2020 in Milaan is het namelijk ook heel goed mogelijk geweest dat de betrokkenen besmet zijn geraakt in binnenruimtes. Bij Dokkum hadden de betrokkenen zowel thuis als in de kroeg ook met elkaar binnen gezeten. En bij die voetbalwedstrijd hebben o.a. 40.000 supporters vanuit Bergamo de 50 kilometer tussen het stadion en Bergamo 2 keer afgelegd. Per auto, bus en/of trein. En hebben ze wellicht ook met elkaar ergens gegeten.

Weinig besmet in de buitenlucht

Juist omdat bij veel onderzoek (ook recentelijk in Ierland) heel weinig besmettingen in de buitenlucht zijn vastgesteld, is de kans veel groter dat in Dokkum en Milaan de besmettingen niet zozeer buiten hebben plaatsgevonden, maar binnen.

Maar Van Dissel heeft daar geen boodschap aan. In augustus 2020 zei hij nog tegen de vaste kamercommissie dat het onderzoek uit Dokkum onomstotelijk had aangetoond dat de besmetting buiten had plaatsgevonden. Hij zei toen letterlijk: “We hebben in Dokkum een voorbeeld waar het besmetten EVIDENT buiten gebeurd is”. 

Terwijl toen al duidelijk was dat de betrokken jongeren ook binnen samen waren gemeest.

Zowel het RIVM als Van Dissel zijn in dat opzicht niet te vermurwen. Bij de presentatie van afgelopen zondag in het Catshuis eindigde hij met dit plaatje van een bijeenkomst in de Rose Garden van het Witte Huis op 25 september 2020. Hij gebruikte dit als bewijs voor het gevaar op besmettingen in de buitenlucht.

Zo misleidt Van Dissel de regering over het gevaar buiten - 18861

En weer is het van hetzelfde laken een pak.

Die besmettingen zouden dus in de buitenlucht plaats gevonden hebben en dit was toch weer een waarschuwing voor de regering om zeer behoedzaam te zijn met activiteiten buiten.

Maar wat als Van Dissel en het RIVM gewoon hun huiswerk hadden gedaan en bijvoorbeeld de New York Times hadden gelezen? Dan zouden ze hebben beseft dat dit geen enkele bewijsvoering was en is. Want wat schreef de New York Times kort na deze bijeenkomst bij het Witte Huis, inclusief foto’s?

Dat het meest riskante deel van de bijeenkomst was, toen een deel van die gasten ook BINNENIN het Witte Huis bijeenkwamen.

En die bewering wordt onderbouwd met 6 foto’s, die toen binnen gemaakt zijn. Dit is er ééntje van.

Zo misleidt Van Dissel de regering over het gevaar buiten - 18864

Geen besmettingen buiten

Kortom: bij deze bijeenkomst in het Witte Huis op 25 september 2020 kunnen de betrokkenen ook besmet geraakt zijn toen ze binnen waren. Dus (voor of na de bijeenkomst in de tuin). Ook hier kan ik niet zeggen of het met 100% binnen of buiten is gebeurd. Maar juist omdat in veel andere gevallen amper besmettingen buiten zijn bewezen, lijkt me de kans veel groter dat het binnen is gebeurd.

Maar wat ik zeker weet is: dat een wetenschapper deze bijeenkomst in de tuin van het Witte Huis niet mag gebruiken als bewijsvoering van de gevaren op besmettingen in de buitenlucht.

Doordat Van Dissel dit nu weer heeft gedaan (na o.a. de gebeurtenissen in Dokkum) bewijst hij dat hij zijn positie als belangrijkste adviseur van de regering inzake deze Corona-crisis volstrekt onwaardig is.

Als hij (en het RIVM) ook na ruim één jaar op deze manier de regering (en de kamer) misleidt, zou dat in feite grote consequenties voor hem moeten hebben. Maar helaas loopt onze regering en een groot deel van de Tweede Kamer als makke schapen achter hem aan.

maurice.nl is de enige en veelgelezen site in Nederland die dagelijks de misstanden t.a.v. de Corona-crisis aan de kaak stelt. Wij derven bewust geen inkomsten uit advertenties omdat we volstrekt objectief willen blijven.
Maar wij vragen van de lezer wel wat steun in de vorm van een kleine donatie. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963