Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

België voert wel mijn Deltaplan Ventilatie uit

België voert wel mijn Deltaplan Ventilatie uit - 20794
Samenvatting van het artikel

Bij de persconferentie van afgelopen vrijdag is in België het belang van ventilatie bij bestrijding van Covid-19 in binnenruimtes benadrukt. En vanaf 9 juni zijn CO2-meters in tal van binnenruimtes verplicht.

Lees volledig artikel: België voert wel mijn Deltaplan Ventilatie uit

Leestijd: < 1 minuut

België voert wel mijn Deltaplan Ventilatie uit

Bij de wekelijkse persconferentie over Covid-19 in België heeft de Belgische Corona commissaris Pedro Facon datgene gedaan, wat ik al een jaar voor Nederland bepleit. Niet alleen heeft hij gewezen op de gevaren van aerosolen in binnenruimtes, maar ook heeft hij de eerste aerosolen maatregelen afgekondigd.

In de horeca, fittnessruimtes, feestzalen wordt het vanaf 9 juni verplicht om Co2-meters te plaatsen die zichtbaar zijn voor alle aanwezigen. Onder de 900 ppm is het OK. Tussen 900 en 1200 moeten er compenserende maatregelen genomen worden. Boven de 1200 ppm moet de zaak dicht.

Er zijn velen in België die nu zich inspannen om te zorgen dat dit ook voor scholen gaat gelden. Maarten de Cock (@mdc-martinus) zet zich ook al een jaar in België in om aandacht voor ventilatie en Co2-meters te krijgen

Dit is het soort video, waar we bij de Nederlandse persconferenties ook op hadden gehoopt. Maar in Nederland vinden we blijkbaar handen wassen nog steeds belangrijker…

Kort intro

Je kunt het eigenlijk nog het beste vergelijken met hoe men sigarettenrook zich in een ruimte verspreidt, en blijft hangen. Ook wanneer anderen, zelfs al zitten ze wat ver weg in die ruimte verblijven, ook die sigarettenrook inademen.

Die kleine aerosolen druppels, die die een besmet persoon uitademt, omvatten ook virusdeeltjes. En het is daarom dat ventileren en luchten een cruciale rol speelt bij de overdracht van het Covid-19 virus.

Bekijk de video voor meer.

U heeft zojuist gelezen: België voert wel mijn Deltaplan Ventilatie uit.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Blijf onze site steunen met af en toe een kleine donatie. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.