Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 9 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 7 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 9 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 9 juni 2021

Tussenrapportage

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

De GGD-cijfers van afgelopen maandag zijn opmerkelijk laag. Je zou bijna denken dat er iets aan de hand is met het vastleggen van de cijfers. Maar het kan ook zijn dat het mooie weer sinds eind mei tot een verdere versnelling heeft geleid van de dalingen. Het aantal personen dat zich liet testen was net zo laag als de zondag en zaterdag ervoor. Normaliter neemt dat met 50% tot 75% en toe op maandag, maar dat is afgelopen maandag niet gebeurd.  Het is zelfs 5% gedaald. 

Het aantal positief getesten nam nog veel sterker af. Het percentage positief was maar 5,5%, de week ervoor was het 7,1%. Het aantal positief getesten daalde dan in een week van 2606 naar 1102. Bijna 60% minder. Juist omdat eind mei het weer duidelijk boven de 20 graden kwam, zou het wel eens echte cijfers kunnen zijn i.p.v. een bepaald technisch probleem. Dat moet de komende paar dagen blijken. Maar als het een echte ontwikkeling is, dan dalen de cijfers bij de GGD binnenkort naar zelfs lager dan 1000 per dag.

De ziekenhuiscijfers zijn ook nog steeds fors aan het dalen. Dit is ook goed te zien in de totaalcijfers die op deze grafiek ziet.

Covid Dagcijfers 9 juni 2021 - 20842

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 9 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205