Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 12 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 10 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 12 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 12 juni 2021

Eentonig

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

Het wordt eentonig. Ook de cijfers van donderdag bij de GGD laten een vergelijkbare trend zien als de afgelopen tijd. 18% heeft zich minder laten testen. Het aantal positieve testen daalde van ruim 2000 naar ruim 1200. Een daling van circa 40%. Het percentage positief zit nu al drie dagen dicht bij de 5%. Ook de ziekenhuiscijfers blijven fors dalen en dit is allemaal uit de grafiek te halen.

Op deze manier verwachten we zaterdag of zondag bij de GGD minder dan 1000 positieve testen. (Die zijn dan maandag bekend).

Het beeld van de totaalgrafiek blijkt ook ongewijzigd.

Covid Dagcijfers 12 juni 2021 - 20899

Herhaling: Als met deze ontwikkeling van cijfers de overheid het verbod handhaaft om zondag op grote videoschermen buiten naar de EK-wedstrijd te kijken dan is dat een ultiem bewijs van incompetentie.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 12 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205