Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 24 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 17 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 24 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 24 juni 2021

False positives

Afgelopen dinsdag zijn er ruim 10% mensen minder gekomen om zich te laten testen dan een week eerder. Het percentage positief daalde van 4,4%, naar 3,0%. Dat betekent een daling van 40% positief getesten.

Juist omdat een deel hiervan “false positives’ zijn en er ook nog een soort selectie komt uit de groep die eerst een sneltest heeft gedaan, zal het duidelijk zijn dat het aantal personen dat nu nog in Nederland echt positief is en andere feitelijk kan besmetten heel laag is. Zelfs als de ruim 25.000 die het RIVM meldt op het Coronadashboard waar zou zijn (en dat is echt nog een overschatting), dan betreft dat de situatie op 14 juni, zoas vermeld.

Negen dagen, vandaag dus, zal dat cijfer al weer gehalveerd zijn. Laten we eens zeggen dat de echte waarde 8.000 is (dan zouden iedere dag er 1000 nieuwe bij komen en dat is al een overschatting) dan gaat het nog om 8000 op 17,5 miljoen en dat is circa 1 op 2000.

De grafiek ziet er nu als volgt uit. Omdat de cijfers zo laag zijn zien we aan de rechteronderkant een afvlakking (omdat een daling van 40% van 1000 =400 een stuk lager is dan 40% van 5000 =2000). Daarnaast gaat het om een voortschrijdend gemiddelde van 7 dagen. Als dat niet het geval zou geweest zijn dan zou heel Nederland al in de groene kleur terecht gekomen zijn. Dat gaat dan ook vrij snel gebeuren.

Covid Dagcijfers 24 juni 2021 - 21200

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 24 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205