Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 4 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 4 juli 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 4 juli 2021

Leestijd: 2 minuten

Covid Dagcijfers 4 juli 2021

Onduidelijk

Ook de cijfers, die betrekking hebben op afgelopen vrijdag, lijden onder het feit dat het onduidelijk is hoe de positieve testen van Testen voor Toegang in het overzicht terecht komen.

Het lijkt erop dat de duidelijke stijging t.o.v. de vorige week (een verdubbeling naar ruim 1200). Dit is voor een niet gering deel toe te schrijven aan Testen voor Toegang, zoals we gisteren ook al hebben aangegeven.

Hopelijk zal dinsdag in het weekrapport van het RIVM daar meer duidelijkheid over worden gegeven. Zolang we dat nog niet weten zeggen de cijfers van de positieve testen weinig.

Testen voor Toegang moet een verhogend effect hebben op de absolute  cijfers en het percentage. Maar die omvang zou pas echt bekend zijn als we per geteste persoon meer zouden weten.

De opnamecijfers in de ziekenhuizen zijn met 4 patiënten lager dan het dit jaar is geweest.

Veilige ruimtes

Juist omdat we weten dat in Enschede in een club meer dan 160 mensen zijn besmet geraakt is het nog schrijnender dat maar niet gehamerd wordt op het veilig maken/houden van ruimtes. Het kan niet anders zijn dat zoveel mensen besmet zijn geraakt omdat men het virus een tijd heeft ingeademd.

En als we nu niet eens eindelijk in Nederland op dat punt een echt beleid zouden gaan voeren en op het gevaar expliciet gaan wijzen, zullen we de komende tijd en in het najaar als de scholen weer opengaan nog veel meer van dit soort uitbraken gaan zien.

Wel lijkt het erop dat dit niet tot een heel sterke toename van de ziekenhuisopnames leidt. En wel tot een verhoging van de immuniteit onder de groep onder de 30 jaar. Maar als dat toch leidt tot druk om maatregelen weer in te voeren of bepaalde niet te versoepelen, dan komen we niet dichter bij huis.

Hopelijk kunnen we met de informatie van het RIVM van a.s. dinsdag onze normale dagelijkse rapportage weer hervatten.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 4 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.