Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 14 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor14 juli 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 14 juli 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 14 juli 2021

De cijfers bij de GGD maandag waren hoger dan die van vrijdag tot en met zondag. Het is normaal dat maandag een hoger aantal getesten en positieve testen laten zien, maar de afgelopen week met die snelle stijging leer er een ander patroon te komen. Dit is nu het beeld van de GGD cijfers van de laatste twee weken.

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21668

Cruciaal voor de ontwikkelingen van de ziekenhuisopnames in de komende weken is hoe de cijfers zich ontwikkelen bij de groep boven de 40 jaar. De basisdata zijn daarvan vandaag niet goed beschikbaar gekomen, maar we nemen die we zien staan bij het Coronadashboard. En halen daar de laatste twee dagen vanaf, omdat die cijfers nog voor een deel binnenkomen.

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21665

Bij de groep tussen de 40 en 59 jaar zien we nu een verdere stijging. Dat zal ongetwijfeld tot een stijging van het aantal ziekenhuisopnames leiden, maar het tempo van de stijging bij die groep is (nog?) niet van dien aard dat de ziekenhuisopnames in de komende weken de spuigaten zullen uitlopen.

Hopelijk kunnen we in de komende twee dagen betere cijfers krijgen over de ontwikkelingen met name in de groep boven de 40 jaar.

En ook in welke mate de stijging van het aantal positieve testen bij de groep onder de 30 jaar tot ziekenhuisopnames leidt.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 14 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126