Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 22 juli

Dagcijfers 22 juli

Green team banner tussen
Foto: Green team banner tussen OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 22 juli 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 22 juli

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Bij de GGD zijn dinsdag de cijfers weer wat lager dan maandag. Dit is nu het verloop. Dinsdag de 20e waren de cijfers 45% lager dan dinsdag de 13e.  

De nieuwe grafiek naar leeftijd laat een bevestiging zien van het patroon van de afgelopen dagen. Onder de 30 jaar zien we al duidelijke dalingen. Bij de andere leeftijdsgroepen zien we nu een stabilisatie van het voortschrijdende gemiddelde (excl. de laatste dagen).

Als het testgedrag in de laatste week niet principieel anders is dan de week ervoor dan zou dit moeten aangeven dat vanaf 3 tot 5 dagen vanaf nu de ziekenhuisopnames niet meer zullen stijgen. In de dagcijfers van de afgelopen dagen zie je dat patroon al, maar pas als de opnames tot en met a.s. dinsdag binnengekomen zijn, kunnen we hardere conclusies trekken.

Dit is volgens de cijfers van het LCPS de ontwikkeling van de ziekenhuisbezetting. De laatste dagen is de stijging per dag beperkt, terwijl het afgelopen weekend fors was.

Zoals gezegd, volgende week dinsdag/woensdag weten we wat de uiteindelijke top zal worden van de ziekenhuisbezetting in deze periode.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12