Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Toen een arts ontdekte hoe de kraamvrouwenkoorts werd verspreid

Toen een arts ontdekte hoe de kraamvrouwenkoorts werd verspreid - 21942
Samenvatting van het artikel

De ontdekking van de oorzaak van de kraamvrouwenkoorts in 1848 laat interessante parallellen zien met hoe er sinds 2020 omgegaan wordt met de aerosole verspreiding van Covid-19.

Lees volledig artikel: Toen een arts ontdekte hoe de kraamvrouwenkoorts werd verspreid

Leestijd: < 1 minuut

We werden attent gemaakt op een artikel over kraamvrouwenkoorts, die een aantal interessante overeenkomsten laat zien, met wat er het afgelopen anderhalf jaar is gebeurd t.a.v. de wijze waarop het virus zich verspreidt.

Het gaat om een ziekte waar tot het midden van de 19e eeuw veel vrouwen aan overleden. En zelfs toen een arts (Semmelweis) ontdekte waardoor het kwam, duurde het nog een tijd voordat het door artsen uit die tijd werd geaccepteerd.

De belangrijkste reden daarvan was, dat de artsen zelf verantwoordelijk bleken te zijn voor deze koorts. En om onder ogen te moeten zien dat je die schuld draagt, leverde veel problemen op.

Dit is het lange, maar leeswaardige, artikel uit Eoswetenschap. 

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205