Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 1 augustus

Dagcijfers 1 augustus

Green team banner tussen
Foto: Green team banner tussen OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 1 augustus 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 1 augustus

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD cijfers van afgelopen vrijdag (2756) waren 39% lager dan de week ervoor. Vrijwel in lijn met de ontwikkelingen van de hele week (gemiddelde van 44% daling). Het RIVM had echter een dagtotaal van 2350, dus mist minimaal 400 van de GGD-cijfers van vrijdag. (Dus die zullen de komende dag of dagen wel weer ingehaald worden).

Als deze trend aanhoudt dan zullen de komende twee dagen de cijfers van de GGD rond de 2200 uit komen. Zondag misschien zelfs in de buurt van de 2000. Maar omdat het RIVM nog minimaal 400 moet inlopen zullen de cijfers de komende twee dagen eerder een stijging laten zien t.o.v. de 2350 van vandaag dan een daling.

We kunnen, dankzij de GGD-cijfers vaststellen, dat ook nu, met een dominante Delta-variant de reproductiefactor in Nederland nu stabiel tussen de 0,7 en 0,75 blijft zitten.

De ziekenhuiscijfers laten nu al een tijdje een min of meer stabiele instroom zien. Dat zal ertoe leiden dat één dezer dagen de top van de bezetting in ziekenhuizen en IC’s voor deze zomer bereikt zal zijn.

Naar leeftijd zie je hoe de instroom nu echt over de top is aan gaan.

Dinsdag is altijd een soort inhaaldag bij de ziekenhuizen (want dan komt het weekrapport van het RIVM uit). Daarom verwachten we dat vanaf woensdag we per saldo weer dalingen gaan zien van de bezetting.

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12