Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 4 augustus 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 4 augustus 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 4 augustus 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 4 augustus 2021

Het belangrijkste nieuws is dat nu inderdaad de ziekenhuisopnames en de ziekenhuisbezetting fors is gedaald. Vermoedelijk is dat deels cosmetisch doordat er gisteren een inhaalslag was t.a.v. de opnames en vandaag t.a.v. de ontslagen uit ziekenhuizen.

Per saldo zijn er 57 mensen minder in het ziekenhuis dan gisteren. Ook op de IC zien we een daling. Dat houdt dus in dat bij deze “golf” het maximum op de IC rond de 200 is geweest en in de ziekenhuizen net boven de 500.

Deze grafiek laat het goed zien hoe de ontwikkeling van de opnames zijn verlopen (en dan zijn het ook nog de cijfers van LCPS, die wat hoger zijn dan van NICE).

Covid Dagcijfers 4 augustus 2021 - 22249

De GGD cijfers van maandag waren ook weer lager dan de week ervoor, maar het dalingspercentage was nu 29% t.o.v. de week ervoor. Dat zou kunnen wijzen op een afvlakking van het dalingstempo.

Covid Dagcijfers 4 augustus 2021 - 22250

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 4 augustus 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205