Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 5 augustus 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 5 augustus 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 5 augustus 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 5 augustus 2021

In de afgelopen dagen hadden we al geconstateerd dat de dagcijfers van het RIVM te laag waren in relatie tot de GGD cijfers. Vandaag is één en ander gecorrigeerd, waardoor de dagcijfers op 3400 zaten.

En ik zie alweer reacties van mensen die zeggen: “ja, de weg omhoog is alweer ingezet”. Ze vragen nog net niet of de avondklok weer kan worden ingesteld.

Maar als je naar de GGD cijfers kijkt dan zie je dat de cijfers van dinsdag t.o.v. de week ervoor 29% zijn gedaald. Maar ook dat dit staat op de RIVM site:

Covid Dagcijfers 5 augustus 2021 - 22269

Nu verbaast het me, dat als wij op basis van de GGD-cijfers ongeveer kunnen inschatten wat het echte cijfer van vandaag is, dat het RIVM dat zelf niet doet. Waardoor we sommige dagen 500 minder horen dan er aan positieve testen zijn en andere dagen weer 500 meer.

Of geef alleen de GGD-cijfers door en voeg daar dan op dinsdag de rest aan toe (vaak minder dan 10%) van het totaal.
Dit zijn de GGD-cijfers.

Covid Dagcijfers 5 augustus 2021 - 22270

De daling vlakt wat af.

De ziekenhuisopnames zijn in een dalende trend, maar we zien per dag nog wel variaties. Deze grafiek geeft de ontwikkeling van de ziekenhuisopnames naar leeftijd.

Covid Dagcijfers 5 augustus 2021 - 22271

Rond woensdag a.s. kan het echte beeld gegeven worden van de ontwikkelingen. Verwacht kan worden dat er een beperkte geleidelijke daling zal zijn van alle cijfers.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 5 augustus 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De schaamteloze manipulaties van Marion Koopmans - 86392