Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Hoe aerosolen/ventilatie maar niet op de kaart kwam in Nederland

Hoe aerosolen/ventilatie maar niet op de kaart kwam in Nederland

Voorkant nw
Foto: Voorkant nw OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

In een gesprek met Ad Verbruggen van "De Nieuwe Wereld" behandel ik de omgang met het onderwerp aerosolen/ventilatie in Nederland. Het is illustratief voor de wijze waarop de wetenschappers en media in Nederland omgaan met relevante informatie tijdens deze crisis die anders is dan de lijn die het RIVM heeft uitgezet.

Lees volledig artikel: Hoe aerosolen/ventilatie maar niet op de kaart kwam in Nederland

Leestijd: < 1 minuut

Nu langzamerhand in Nederland, als één van de laatste landen ter wereld, het belang van aerosolen en ventilatie ook wordt erkend, heb ik een interessant gesprek met Ad Verbrugge gevoerd in De Nieuwe Wereld. Het kan beschouwd worden als illustratief voor hoe in Nederland door wetenschap en media wordt gehandeld t.a.v. belangrijke aspecten van deze Covid-19 crisis.

Het gesprek gaat o.a. over:

  • Hoe natuurkundigen er al lang op wijzen dat de WHO/RIVM/OMT met hun grote druppel-theorie de basisregels van de zwaartekracht miskennen.
  • Hoe het overgrote deel van de Nederlandse wetenschappers en de media kritiekloos de lijn van WHO/RIVM volgden en volgen.
  • Zelfs toen in de zomer van 2020 op dat punt het roer omgegooid werd in Duitsland had dat geen enkel gevolg voor Nederland.
  • Een grote uitbraak in een zorginstelling in Maassluis in juni 2020, die evident werd veroorzaakt door het recirculerende ventilatiesysteem, mocht toen niet via aerosolen veroorzaakt.
  • Dat nu er eindelijk besloten is om tijdens de persconferenties aandacht te schenken aan ventilatie, wordt dit gedaan met de opmerking van Rutte en het OMT dat er altijd al aandacht aan dat onderwerp is geschonken.
  • En dat dit alles geen vertrouwen wekt dat vanaf nu het onderwerp aerosolen/ventilatie een serieuze rol zal gaan spelen bij het beleid van de (demissionaire) regering.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

  • MEER OVER
BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12