Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 15 augustus

Dagcijfers 15 augustus

Green team banner tussen
Foto: Green team banner tussen OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 15 augustus 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 15 augustus

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Zoals gisteren al aangekondigd zien we nu voor het eerst sinds een maand dat bij de GGD de cijfers van 1 week geleden niet meer hoger zijn dan van deze week. Vrijdag waren er 2196 personen positief getest. Op 1 na hetzelfde als de week ervoor.

Omdat vorige week zondag een relatief laag aantal positief getest is, is de kans groot dat het cijfer zondag hoger is dan de week ervoor.

De grote vraag is of de cijfers nu min of meer stabiel blijven rondom dit niveau van ruim 2000 of langzamerhand weer gaan stijgen. De komende twee weken zal daar meer uitsluitsel over geven. (Mijn taxatie is dat het eerder weer wat omhoog zal gaan dan verder omlaag. Zeker als ook het onderwijs weer open is.)

Op dit moment zien we een vrij stabiel patroon naar leeftijdsklasse van de positieve testen.

De ziekenhuisopnames zijn nog steeds geleidelijk aan het afnemen. Dit is het patroon naar leeftijdklasse.

 

Lag het gemiddelde voor de zeven leeftijdsklassen op 26 juli op 11 opnames per dag, dat ligt nu iets onder de 8. (Het is een voorschrijdend gemiddelde, dat houdt in dat bij een dalende trend, de cijfers van de laatste dagen onder dat gemiddelde zit, dus rond de 7.

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12