Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Het wordt steeds gekker: mijn optreden in het Coronadebat zou fake news zijn

Het wordt steeds gekker: mijn optreden in het Coronadebat zou fake news zijn - 22958
Samenvatting van het artikel

De regisseur van de film "De Veroordeling" schiet zichzelf in zijn voet met zijn uitspraken in de krant over "fake news" en mijn optreden in de Coronacrisis en Deventer Moordzaak. Oordeel zelf maar.

Lees volledig artikel: Het wordt steeds gekker: mijn optreden in het Coronadebat zou fake news zijn

Leestijd: 2 minuten

En wordt in 1 adem genoemd met Trump en de bestorming van het Capitool

De laatste dagen wordt mijn optreden in het Coronadebat door Bas Haan en anderen vergeleken met die bij de Deventer Moordzaak. Ik zou me toen en nu vooral bezig houden met fake news.

Zo las ik in het AD van vandaag een zin terug, die de regisseur van de film  “De Veroordeling”  vorige week maandag bij de persvoorstelling had uitgesproken. En het is in lijn met uitspraken van Bas Haan en Annegriet Wietsma (de podcastmaakster van de Deventer Mediazaak). Het ging over het feit dat de première van de film meer dan een jaar was uitgesteld door de Coronacrisis. Dit zei de regisseur:

De film gaat over fake news…….Trump kwam aan de macht, je had de bestorming van het Capitol in Washington, en De Hond mengde zich in het coronadebat. We hebben er eigenlijk baat bij gehad dat het zo lang duurde voor de film uitkwam. Goed voor De Veroordeling, maar natuurlijk verschrikkelijk dat het zo is.

Zonder dat hij het besefte, haalde de regisseur de kern van zijn eigen film onderuit. En er is een eenvoudige manier om dat te bewijzen.

Fake news?

Op 29 juni 2020, gaf ik een groot interview aan het AD. Ik nodig u uit om die weer terug te lezen. Hieronder een aantal fragmenten van dat interview. U kunt zelf opmaken met de kennis van nu of ik toen fake news verspreidde. Dat heb ik niet gedaan in het Coronadebat en ook niet bij de Deventer Moordzaak.

Dit zijn wat fragmenten van dat interview met het AD van 14 maanden geleden. Hieruit kunt u goed opmaken hoezeer ik mij, zoals ik altijd doe, op feiten en logisch denken baseer en juist geen fake news verspreid:

Het wordt steeds gekker: mijn optreden in het Coronadebat zou fake news zijn - 22927
Het wordt steeds gekker: mijn optreden in het Coronadebat zou fake news zijn - 22926
Het wordt steeds gekker: mijn optreden in het Coronadebat zou fake news zijn - 22925
Het wordt steeds gekker: mijn optreden in het Coronadebat zou fake news zijn - 22924

Framen

Was dit “fake news” van mij? Of is de uitspraak van die regisseur één van de vele uitspraken om mij te framen, omdat wat ik zeg hen onwelgevallig is? En ze ook niet de moeite nemen om hier te lezen hoezeer ik me op goed onderzoek baseer en de lezer ook de gelegenheid geef om mijn bronnen en conclusies te checken.

Ook bij de Deventer Moordzaak heb ik me altijd gebaseerd op feiten en logisch denken. En geef ik de lezer de gelegenheid mijn bronnen te checken en te zien waardoor ik tot die conclusies ben gekomen.  Op www.oordeelzelf.com treft u daar de vele voorbeelden van aan. En u kunt voor een korte versie ook naar dit filmpje van 15 minuten kijken. Daarbij kunt u zien in welke mate de film zelf zich op feiten baseert of op fictie.

Het wordt steeds gekker: mijn optreden in het Coronadebat zou fake news zijn - 22955

Het is aan u om hiermee en in de nieuwsvoorziening rondom de nieuwe film ” De Veroordeling” in de komende dagen vast te stellen, wie zich nu eigenlijk bezig houdt met fake news…

Het is triest om vast te stellen hoe makkelijk velen in de media praten over fake news, die door anderen verspreidt zouden worden, terwijl ze zelf niet de feiten controleren en daarmee, zonder dat ze het meestal zelf beseffen, zelf een distributeur van fake news geworden zijn.

Om ons te ondersteunen bij ons streven om juist geen fake news te brengen, hetgeen in het Coronadebat helaas broodnodig blijft, hopen we op uw steun door af en toe een (kleine) donatie te geven. Klik dan hier. Alvast bedankt. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205