Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 1 september

Dagcijfers 1 september

Voorkant green team
Foto: Voorkant green team OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 1 september 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 1 september

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD-cijfers van maandag zijn zoals het normaal gebeurt duidelijk hoger dan die van zaterdag of zondag. De 2870 positieve testen waren echter wel maar 6% hoger dan die van de maandag ervoor. Opvallend was wel de duidelijke stijging van het uitgevoerde testen t.o.v. de weer ervoor (van ruim 18000 naar ruim 24000). Maar dat betekent wel dat het percentage positief weer duidelijk lager is (11,8% tegen 14,5%). Maar omdat we niet weten welk deel van de geteste mensen dat gedaan hebben na een positieve sneltest (confirmatietest) en hoe dat nu aan het stijgen is door die gratis 2 testen die iedereen thuis krijgt is ook niet vast te stellen wat nu de echte groei is.

Vandaag nemen de ziekenhuisopnames weer wat af (en de ziekenhuisbezetting).

Grappig is om te constateren dat gisteren een gigantische stijging werd gemeld van de rioolwatermeting. Dit is de grafiek. Een nogal onwaarschijnlijke stijging. Als het echt was dan zou het kabinet direct, net zoals in Nieuw-Zeeland, Alarmfase 4 hebben aangekondigd.

Aandachtige beschouwers van de data, hebben direct vastgesteld waardoor dat kwam. Er was een komma verkeerd gezet in de buurt van Dinther, waardoor het aantal virusdeeltjes een factor 1000 te hoog was.

Na 24 uur is dat gecorrigeerd en ziet de grafiek er als volgt uit.

Besef daarbij dat met de Delta variant een geïnfecteerde beduidend meer virusdeeltjes uitstoot, dus zeggen deze waardes eigenlijk weinig als je niet weet hoe je die waardes moet corrigeren.

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12