Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 23 september

Dagcijfers 23 september

Voorkant green team
Foto: Voorkant green team OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 23 september 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 23 september

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD-cijfers gisteren waren wegens een storing incompleet en daarom hebben we die dag maar overgeslagen. Vandaag dus de cijfers van de GGD van maandag en dinsdag en het patroon van de afgelopen week, zet zich voort. De daling was 17% ten opzichte van de maandag en dinsdag een week ervoor. Dat is zowel te danken aan een daling van het aantal mensen dat zich laat testen als het percentage positief getesten.

Aan de cijfers per leeftijdsklasse is ook goed te zien dat er een dalende trend is bij alle leeftijdsklassen. Ook dus bij de groep 0-9 jaar, waar eind augustus een duidelijke stijging te zien was.

De ziekenhuisopnames nemen ook nog steeds af, en de bezetting van het ziekenhuis en de IC’s ook. Dit is de grafiek van de ontwikkeling van de opnames naar leeftijd (7-daags gemiddelde).

Ook de ziekenhuisbezetting zet de dalende trend door. Nu staat het totaal aantal op 513. Dat was 8 dagen geleden nog 630. Een daling van ruim 20%. De daling op de IC’s gaat wat langzamer. Maar is nu ook met 183  circa 20% onder de top van 230 van twee weken geleden.

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12