Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 14 oktober

Dagcijfers 14 oktober

Voorkant green team
Foto: Voorkant green team OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 14 oktober 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 14 oktober

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD-cijfers van dinsdag waren 47% hoger dan de dinsdag een week eerder. En die dinsdag was de eerste dag dat de stijgingen naar 50% schoten. Dus t.o.v. twee weken zijn de cijfers ruim verdubbeld. Op zichzelf lijkt er dus (nog) geen echte rem op de cijfers te zitten. De analyse van de weekcijfers liet al zien dat degenen die wat langer geleden gevaccineerd zijn, steeds minder beschermd zijn en dat dus de Coronatoegangspas steeds meer schijnzekerheid oplevert (en steeds meer positieve testen).

Ook de ontwikkeling van de rioolcijfers laten een forse mate van stijging zien sinds begin oktober.

De sleutelvraag wordt wat er vervolgens met de ziekenhuisopnames gebeurt. Steeds wordt geroepen dat 95% van de opgenomen patiënten in de ziekenhuizen ongevaccineerd zouden zijn. Maar ik waag dat op dit moment ernstig te betwijfelen.

Bij de ziekenhuisopnames zie je geleidelijke stijgingen. En deze grafiek laat zien dat die stijging het grootst is bij de oudste leeftijdsklassen.

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12