Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 16 oktober

Dagcijfers 16 oktober

Voorkant green team
Foto: Voorkant green team OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 16 oktober 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 16 oktober

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Ook de cijfers van donderdag bij de GGD-teststraten is in de lijn, die we sinds 4 oktober zien: een stijging rond de 50% t.o.v. de week ervoor.

 

Ook de rioolwatercijfers laten deze trend zien. Kijk maar:

De stijgingen zijn in vrijwel alle leeftijdsgroepen even sterk.

Omdat we nu in België ook forse stijgingen zien, is er geen reden om te veronderstellen dat deze trend de komende tijd weer sterk ombuigt.

De centrale vraag wordt wat de ziekenhuisopnames gaan doen. Maar als je de ontwikkelingen ziet van de laatste dagen naar leeftijd van die ziekenhuisopnames dan valt goed te zien dat bij de leeftijdgroepen boven de 50 jaar er sprake is van een duidelijke stijging. De komende weken zullen we zien wat de exacte relatie gaat worden tussen ziekenhuisopnames en positieve testen.

 

 

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12